#PRKRompin Adakah Calon Barisan Lebih Terampil?! #P091

Hari ini berlangsung majlis penamaan calon PRK Rompin dengan suasana yang cukup aman damai dan tidak ada sebarang perbuatan provokasi dikalangan penyokong dari kedua dua pihak. Ini mengundang rasa tidak selamat buat PKR yang kini sedang “membodek” PAS agar memberi bantuan untuk mempertahankan kerusi Pematang Pauh. 
BN yakin calonnya, Datuk Hasan Arifin, yang diketengahkan dalam Pilihan Raya Kecil Parlimen Rompin, diterima oleh peringkat akar umbi dan penduduk di parlimen berkenaan termasuk golongan muda.

Naib Presiden Umno Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata meskipun Pas meletakkan calon lebih muda bagi meraih sokongan pengundi muda, namun faktor usia bukan penentu kepada kemenangan pada PRK kali ini.

Datuk Seri Hishammuddin percaya pengundi pengundi disini bijak memilih… ia tidak hanya kerana faktor umur, tua atau muda. Datuk Seri Hishammuddin, yang merupakan penyelaras BN bagi PRK Rompin kali ini, berkata BN, khususnya Umno, tidak gentar menghadapi saingan daripada Pas, sebaliknya mempunyai strategi tersendiri untuk menarik sokongan pengundi agar kemenangan menjadi milik mutlak parti. 


“Arwah Tan Sri Dr Jamaluddin (bekas ahli Parlimen Rompin), telah meletakkan asas pembangunan yang kukuh terhadap jentera dalaman BN, dan Umno Rompin sendiri sudah cukup kuat. Kita yakin ini akan menjadi faktor faktor yang membantu mempertahankan kerusi Parlimen Rompin kali ini.

“Namun yang penting jentera perlu dikuatkan dan bekerja keras dalam masa yang ada ini. Apa isu dan kenyataan yang perlu dijelaskan kita jelaskan itu kerana ia akan menentukan undi Barisan Nasional di sini,” 
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*