#PRKTelukintan : Kononnya ‘Peguam’ Calon DAP Penipu?!

Dari maklumat peti email admin bahawa calon DAP PRK Teluk Intan tidak mempunyai “taraf” seorang peguam yang kononnya didendangkan oleh penyokong dan pemimpin DAP.


Atas maklumat yang disampaikan calon DAP Teluk intan ini hanya mengambil pengajian Diploma in Law (administrator) bukannya Degree in Law. Dari taraf ini beliau hanya boleh menguruskan hal yang berkenaan dengan ‘documentation and administration’ sahaja tidak boleh bertindak sebagai seorang Peguam.


Jika dilihat dari kejadian Lim Kit Siang menarik microphone dalam satu sidang media itu jelas calon ini bukan seorang peguam. Sebab kita cukup maklum seorang peguam (macam Karpal Singh) cukup bijak cakap berbelit dan tahu menyelamatkan diri (spin mesin basuh)Adakah hanya kerana beliau cuma bekas pelajar jurusan undang-undang UiTM. tapi tak praktiskan lagi maknanya bukan kerja sebagai peguam la (a.k.a masih menganggur) sebab tu sanggup kerja jadi SU politik LKS.Ini acting lawyer takdak duit sebab tu mengekor jadi “puppet” LKS!


Adakah ini satu penipuan dengan terancang hanya beralaskan dengan beberapa keping gambar graduasi menjadi bukti kononnya calon ini seorang peguam?! ha ha ha…
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*