#PRU14 MCA dan Gerakan Perlu Bergandingan! #MCA

Pemerintahan Barisan Nasional telah melewati empat tahun, pelbagai keselesaan dan kemudahan yang dinikmati rakyatnya meskipun persepsi buruk dimainkan pembangkang ia tidak merencatkan pertumbuhan ekonomi Malaysia.

Malaysian Chinese Association (MCA) terus memberikan komitmennya didalam Barisan Nasional bersama komponen lain tidak seperti parti pembangkang yang hari ini bertelagah dan mengamalkan pemerintahan “pecah dan perintah” yang jelas dilihat pada DAP, PAN, PKR dan PAS.
“Kita harus mula membuat persiapan awal untuk pilihanraya14 yang akan datang kerana kita sudah pun memasuki tahun ke 4 semenjak pilihanraya yang lalu” kata Datuk Seri Liow Tiong Lai.
“Ia satu perjuangan yang agak panjang buat MCA di Teluk Intan dan kami berharap, untuk dapat menawan satu lagi kerusi seperti Pasir Berdamar” tambah Liow yang juga Presiden MCA.
MCA dan Gerakan meskipun berbeza dalam dasar perjuangannya, mereka harus berkerjasama dan ia kerana mereka mempunyai sokongan dan sasaran pengundi dari golongan yang hampir sama
“Saya amat percaya jika Gerakan dan MCA mula bekerjasama dari awal lagi kita mungkin boleh membawa kejayaan lebih besar kepada Barisan Nasional semula” kata Liow pada sidang media selepas perasmian tokong Sheng Fong Kong kemarin.
Presiden Gerakan dan juga ahli parlimen Teluk Intan Datuk Seri Mah Siew Keong turut hadir dimajlis tersebut.
Liow menjelaskan pada pilihan raya kecil 2 tahun lalu di Teluk Intan adalah bukti kekuatan MCA dan Gerakan apabila mereka bergandingan.
“Kita membantu satu sama lain dalam kempen selama 2 minggu itu” kata Liow 
Ungakapn itu merujuk kepada kerjasama MCA dan Gerakan dalam kempen yang berjaya merampas Teluk Intan dari DAP.
Menurut Liow, Mah Siew Keong telah membawa banyak kemajuan untuk penduduk semenjak dia mewakili rakyat Teluk Intan. 
“Saya menyeru agar penduduk di sini terus memberi sokongan kepada Mah kerana dia telah membawa komitment tinggi sebagai wakil kerajaan dalam menjaga kebaijkan rakyat di sini” kata Liow,
Liow turut memberi ulasan kepada soalan yang diajukan berkenaan kenyataan Datuk Jamal Yunos yang menyatakan akan ada lebih ramai orang Cina dan India akan menyertai himpunan baju merah dan Liow menyeru agar mereka menghormati akta himpunan aman.
“Tidak kiralah sama ada kamu memakai baju merah atau kuning , hormati lah undang undang sedia ada demi keharmonian dan keamanan negara” tambah Liow.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*