#PRU14 Orang Muda Bijak Memilih – Annuar Musa (Video) #TSAM

Walaupun orang muda lantang bersuara dan mengkritik kerajaan, namun Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa percaya bahawa orang muda yang mewakili sebanyak 52% peratus pengundi Malaysia ini bijak dalam memilih kerajaan masa hadapan.
Menjadi norma bagi anak muda, menyuarakan pendapat dan menegur tindak-tanduk kerajaan dan mungkin kelihatan seperti anti-kerajaan. Tetapi itu hanya pada luarannya sahaja. Pada dasarnya, mereka tetap dengan pendirian mahukan kerajaan yang stabil dan memberikan keamanan seperti yang wujud pada masa ini.
Tan Sri Annuar turut mengatakan bahawa orang muda ini seperti ‘jauhari mengenal manikam’. Mereka tahu kerajaan mana yang baik atau buruk. Kerajaan mana yang membela rakyat atau yang gila kuasa. Beliau turut berkata, mereka ini sentiasa bersama kerajaan namun kita dikaburi oleh seorang dua parisite yang sibuk kucar kacirkan keadaan.
Tambahan lain, beliau menyatakan bahawa apabila tiba masa mengundi, orang muda ini yang paling bertanggungjawab kerana mereka ini berpelajaran, berpendirian dan juga berpendidikan. 
Beliau juga turut sedar bahawa ada segelintir mereka ini yang ganas dalam mengkritik kerajaan dan kelihatan seperti ‘anti-estalishment’ tetapi sebenarnya mereka ini sudah tahu mana kerajaan yang mereka mahukan. Mereka tahu menilai baik buruk parti kepimpinan itu. Dan beliau juga percaya bahawa orang muda ini tidak akan memilih parti yang kucar kacir seperti DAP.
Akhir kata dari beliau “Mereka tidak akan pilih kerajaan yang hanya ‘cakap sedap’ sahaja tetapi tidak dapat (membawa) kestabilan”.

Dan ini sahaja membuktikkan bahawa kerajaan Barisan Nasional lah kerajaan paling stabil dan juga merealisasikan kata-kata dan janji.

LIVE – PRU 14 : Antara Mimpi dan Realiti BH ONLINE


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*