PSY Di Pulau Pinang Ditaja Siapa?!

Sebelum ini DAP Insider telah mengeluarkan artikel mendakwa kewujudan kronisme melampau di dalam DAP. Blog tersebut mendakwa kos bangunan baru DAP Pulau Pinang adalah sebahagian ‘perjanjian sulit’.
Di antaranya :
Over the next two weeks, the Board of Directors of IJM Land Berhad met and the “request” for donation of RM3 million to DAP Penang Building Fund was discussed and a decision was made that a donation of RM1.5 million was to be made instead of RM3 million. The said sum of RM1.5 million was then subsequently paid into the DAP Penang Building Fund account and Guan Eng was informed of it by IJM seterusnya
Untuk menutup sebarang persoalan tentang kos bangunan DAP itu, maka keluarlah kenyataan seperti ‘kos bangunan dibantu oleh syarikta-syarikat swasta yang menyokong kerajaan DAP’ dan sebagainya.
Maka apabila BN Pulau Pinang bakal menggemparkan rakyat Pulau Pinang dengan persembahan artis antarabangsa Asia Psy yang popular dengan lagu Gangnam Style, kita sudah dengar pelbagai tohmahan dan pembohongan daripada media pro-pembangkang.
Yang paling kelakar sekali ialah dakwaan kononnya BN menggunakan wang awam! Satu tohmahan yang sudah dijangka dan dimainkan oleh pembangkang tetapi tidak akan berkesan langsung.
Maka, bodohlah BN Pulau Pinang jika sengaja mencari pasal menghulurkan leher atau jadi bola tanggung terutamanya berdekatan dengan PRU13 ini. TETAPI, BN Pulau Pinang telah menjangka dan memantau segala tohmahan itu dan tiada sebabnya BN Pulau Pinang sengaja mencari pasal!
MiM sendiri telah SMS Teng Chang Yeow, Pengerusi BN Pulau Pinang dan beliau mengesahkan berita ini. Tetapi ianya masih diperingkat perundingan dan belum selesai lagi.
Nampaknya, pembangkang mati akal apabila mendapat tahu artis fenomena Psy akan hadir di Pulau Pinang.
Dan semakin panas dan meletup cerita Psy dan Rumah terbuka Tahun Baru Cina BN Pulau Pinang ini, semakin ramai rakyat Pulau Pinang yang akan hadir ke majlis yang akan diadakan pada 11 Februari 2013. [Cerita Penuh]

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*