Punca Mazlan Aliman Tidak Diterima

Baru-baru ini kecoh apabila banyak Tanah Rancangan yang bertindak menghalang Mazlan Aliman dari memasuki tanah rancangan mereka. Pelbagai bentuk halangan dan bermacam-macam lagi dibuat bagi menghalang Mazlan Aliman dan the Geng masuk ketanah rancangan mereka.
http://kafelda.blogspot.com/2013/02/cukup-cukup-sudah-kami-tak-mahu-susah.html
Kafelda terfikir mengapa? Adakah kerana parti? Adakah kerana ANAK bukan NGO/Pertubuhan yang berdaftar? Adakah kerana hasutan UMNO? Atau kemahuan penduduk sendiri?

Baru-baru ini satu di Felda Sungai Tengi Hulu Selangor telah berlaku insiden apa bila penduduk Felda Sungai Tengi dan beberapa badan lain telah menghalang Saudara Mazlan Aliman dari memberi ceramah di Felda tersebut.

Timbul pulak selepas beberapa hari video rakaman bagaimana pengurusan rancangan membuat taklimat bagi menghalang Saudara Mazlan Aliman dari berceramah. KENAPA di halang????

Sila lihat kepada apa yang berlaku kepada peneroka di situ dalam rakam video yang di lampirkan bersama dalam artikel ini…mungkin sebab itu penduduk tersebut menolak kedatangan Saudara Mazlan Aliman. Keperitan hidup mereka sewaktu “keluar” dari Felda cukup mengajar mereka betapa mereka sepatutnya bersyukur dengan nikmat ALLAH. Saksikan video tersebut dan nilai adakah rasional mereka menghalang MAZLAN ALIMAN masuk ke kampung mereka.

Sewaktu nak makan pun terpaksa ikat perut di mana mereka mereka yang menggelar diri mereka HERO?? – Felda


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*