@rafiziramli @Khairykj @anwaribrahim @tianchua : Pendedahan Oleh Pekerja TNB : Blackout #Blackout505

Pendedahan Ini sangat mengecewakan :

Berhubung dakwaan :

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli berkata dengan pendedahan laporan polis, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) perlu mengambil langkah untuk menyiasat perkara tersebut.


Menurutnya, aduan mengenai isu “blackout” turut diterima daripada rakyat yang dihantar melalui emel dan disertakan gambar kepadanya.

Beliau berkata, SPR tidak boleh memandang rendah terhadap laporan polis yang dibuat oleh rakyat kerana perkara itu adalah benar.

“Saya tak rasa rakyat berani nak buat laporan polis kerana ia adalah salah kalau tak benar.“Hari ini saya dedahkan laporan polis seperti yang dicabar SPR.

“Jadi SPR perlu siasat mengenai laporan polis yang dibuat, walaupun satu tapi ini cukup membuktikannya,” katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR, di sini, hari ini. – SinarIni pendedahnya…

Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, ” ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor.”

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata ” ini rumah En. Anwar ker?” “iya, saya ni isterinya. ada apa encik”

Pegawai TNB tu pun berkata, ” Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah.”

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu.” APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???”

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab ” ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online”

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut. “APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? “

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan” Relek puan, puan ni baru lewat sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan”

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Anwar ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan..daengselili.blogspot.com

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata “Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr??? (lalu Anwar blah setelah membuat provokasi)

Lalu pegawai yg datang kerumah si Anwar ni berdiri dan mententeramkan keadaan. “sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je…” kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si Anwar naik berang.

“APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh….”

Lalu pegawai TNB tu pun cakap ” kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya……. ….”

Si Anwar mencelah ” apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaaaa??? 

Pegawai TNB tu pun cakap ” nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN AJERRRLAAAAAAAA”

*Kah kah kah kah kah…Mana BUKTI BLACKOUT DER??????!!!!Kasi POTONG LAAA….


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.