@rafiziramli @tianchua Pemilihan PKR Kuala Langat Bergaduh Sengit #pemilihanPKR2014

Renung renungkanlah wahai ahli/pemimpin PKR

Video berdurasi 1 minit 20 saat ini merakam keadaan situasi tegang proses membuang undi Pemilihan PKR 2014 di sekitar Kuala Langat Selangor yang boleh dikatakan tidak bertamadun dan ganas dengan insiden pertengkaran yang membawa kepada pergaduhan besar dan membimbangkan pengundi yang hadir.

Insiden dari lensa kamera yang dimuat naik oleh seorang rakan media ini menunjukkan belaku pertengkaran kecil yang mana salah satu pihak menyatakan protes hingga tercetusnya pertempuran diantara mereka sehinggakan meja (papan) dan kerusi digunakan sebagai senjata untuk menyerang tubuh badan mangsa.(ahli PKR juga)


Semoga video ini menjadi iktibar kepada cabang yang belum menyelesaikan proses membuang undi. diharap semuanya aman dan kalau boleh tak payah pergi buang undi kerana kerusi dan jawatan yang dipertandingkan sudah ada pemenangnya? lagipun dikuatiri insiden sebegini berulang dan boleh mengundang kecederaan yang serius kerana melibatkan senjata tumpul.

Wan Azizah selaku presiden parti dan Anwar Ibrahim tidak mengulas atau mengingatkan kepada ahli parti agar menjaga adap dan beretika. adakah Anwar mahu keadaan huru hara senaja dibiarkan?!

Dimanakah suara beliau selaku ketua kepada mereka mereka yang berperilaku seperti samseng jalanan?!Atau ini situasi yang Anwar dan keldai keldainya naik syahwat melihatnya?!

Oi Rafizi bodo..sekian…kikiki
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.