Rakyat Selangor Bakal Hadapi Masalah Jantung?! #KrisisAir

Ramai yang mungkin terlepas pandang tentang kepentingan air untuk kesihatan. Jom kita tengok berapa peratuskah air yang diperlukan oleh badan kita?

Sumber foto : rasanutrisihat.com


Kita perlu minum air kosong yang banyak setiap hari kerana badan kita memerlukan air untuk mengawal suhu badan, membantu buah pinggang menyingkirkan bahan buangan dan toksik dari tubuh, pembawa mineral, nutrien serta oksigen ke seluruh sel badan serta pelincir kepada sendi-sendi.

Kajian para saintis dari Jepun mendapati amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi banyak memberi manfaat dan boleh mengubati banyak penyakit. Bagi penyakit lama dan serius serta penyakit moden rawatan air telah didapati berjaya oleh masyarakat Jepun perubatan sbg ubat 100% bagi penyakit-penyakit seperti:

Penyakit sakit sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, kegemukan berlebihan, asma bronkitis, TB, meningitis, buah pinggang dan air kencing, muntah-muntah, gastrik, cirit-birit, buasir, kencing manis, sembelit, semua penyakit mata, rahim, kanser dan gangguan haid, hidung telinga dan penyakit tekak.

Berapa banyak air yang diperlukan dalam satu hari mengikut berat badan?

Jangan ambil mudah, minumlah air kosong mengikut saranan kerana kesihatan adalah hak milik setiap insan. 

Apalah nasib orang selangor yang hari ini masih dalam krisis airnya?! Mampukah mereka menikmati sejumlah air yang mencukupi untuk keperluan tubuh badan mereka jika hanya bergantung kepada air tangki seperti dibawah?!
 
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*