Ramai Jadi Alat Politik! #kitalawan #BebasAnwar

Seorang demi seorang pemimpin pembangkang yang diamanahkan sebagai wakil kepada rakyat yang mengundi mereka pada PRU 13 lepas kini membazirkan masa dan makan gaji buta bilamana terlibat secara aktif dengan demonstrasi jalanan yang tidak langsung memberi manfaat kepada masyarakat Malaysia terutama suburnya demokrasi di Malaysia.
Anwar Ibrahim dengan jelas telah disabitkan bersalah dengan hukuman yang cukup ringan lantaran kesalahnya meliwat bekas pembantu beliau Saiful Bukhari. Mengapa pula yang lain lain mempunyai pengaruh politik memaksa penyokong turun ke jalanan untuk menunjukkan sokongan yang kini jelas kian pudar terhadap Ketua Pembangkang Malaysia.
Realitinya hari ini Anwar akan kekal dalam penjara kerana hukuman beliau telah dijatuhkan oleh mahkamah dan tidak akan diberi pengampunan yang kononnya dibuat oleh keluarga beliau kepada yang Yang di-Pertuan Agong Malaysia.
Kesalahan beliau boleh diampunkan dengan dua kondesi penting iaitu Anwar sendiri mengakui bersalah meliwat dan beliau sendiri menfailkan pemohonan pengampunan bukannya wakil dari ahli keluarga atau penyokong parti beliau. Malah sehingga hari ini Anwar masih berkeras tidak mengakui bersalah.


Nik Nazmi yang boleh dikatakan antara YB muda mensiakan-siakan masanya untuk rakyat kini belagak hero kepada agenda pembangkang mahu melanggar undang undang negara ini sehingga tertangkap dan meraih simpati umum kononnya mereka dianiaya sedangkan mereka sendiri melanggar undang undang yang sedia ada!

Paling hebat drama Nurul Izzah juga turut menzalimi dirinya sendiri, jika sebelum ini beliau menjadi alat simpati kepada kes Rasuah dan Liwat Anwar kini beliau mengunakan anak anaknya sebagai alat sedangkan anak ini tidak berdosa ditarik menjadi bahan propaganda politik.

Logik pada akal adakah dengan demonstrasi ini memberi imej baik kepada demokrasi di Malaysia dan nama baik negara?

Sandiwara ini akan berterusan manakala Anwar dan anak beranaknya tahu Anwar tidak akan dibebaskan. Niat mereka hanya mahu memporak-perandakan negara ini, jika Anwar dibebaskan sekalipun tidak apa yang berubah melainkan demonstrasi sepanjang tahun yang seolah olah tiada ruang demoskrasi di negara ini.

Aadakah dengan demonstrasi akan membebaskan Anwar yang disabitkan bersalah meliwat?! Jika begitu semua peliwat yang dalam penjara itu berhak juga untuk dibebaskan dengan cara ini.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*