Revolusi Syiah Pengaruhi PAS?

Aku mendengar ceramah-cermah ustaz PAS (baru tersedar wayang syiah)mendakwa dahulu mereka juga tertipu dengan wayang yang dimain oleh puak syiah dizaman revolusi iran kononnya Islam tertegak dengan berjayanya disana!

Kini kesepakatan umat islam didalam PAS yang dikepalai antaranya golongan bijak pandai tersedar akan penipuan secara terangan (beberapa orang-orang PAS) sendiri yang mendewakan pemimpin syiah seperti mana yang diamalkan oleh PAS dari dahulu hingga kini saling tak tumpah sama macam syiah, penyokong PAS tidak boleh dipersalahkan 100% kerana yang duk mendewakan Syiah adalah salah satunya Harakah yang dikuatiri diresapi Penganut syiah dan tidak boleh dinafikan juga ada pemimpim Malaysia dikaitkan dengan agenda syiah.

Rencana Harakah (31 Disember 1999) memuji Khomeini sebagai wira dan 'role model' untuk PAS. Malah, ada dakwaan seorang ulama PAS dilantik duta khas Khomeini untuk Asia Tenggara dan risalah ucapan pemimpin Syiah itu diedar di masjid sekitar Kuala Lumpur (Baca Shanti Nair, Islam in Malaysian Foreign Policy, ISEAS 1997).

Khalid Ismath dakwa "Nik Aziz tahu" dia berfahaman Syiah, Kenapa Nik Aziz tidak membendungnya?!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*