Saring Berita Persidangan UMNO! #PAU2015

Perhimpunan Agung UMNO 2015 akan diadakan dalam sesi tertutup tanpa liputan media termasuk media-media arus perdana.

Kata Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, sebarang perkembangan dan maklumat berkenaan perhimpunan parti terbesar Melayu itu hanya akan disampaikan oleh dua Naib Presidennya, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi dan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menerusi sidang akhbar harian.

Menurutnya, langkah sebegitu diambil oleh parti bagi mengelakkan sebarang laporan berunsur putar belit oleh media seperti sebelum ini.

“Kita tidak benarkan media berlegar merata-rata. Kita tidak akan pancar apa yang berlaku di dalam Dewan Merdeka kepada televisyen litar seperti sebelum ini.

“Setiap hari Ahmad Zahid dan Hishammuddin akan membuat sidang akhbar untuk mengupas apa yang berlaku pada perhimpunan tersebut,” katanya kepada pemberita di lobi bangunan Parlimen hari ini. – K! ONLINE


“Langkah sebegitu diambil oleh parti bagi mengelakkan sebarang laporan berunsur putar belit oleh media seperti sebelum ini.” 
Dari sini dah jelas, media pembangkang yang buat hal, cuma aku nak pesan kepada ahli UMNO yang tak setuju akan rancangan ini, ingatlah yang membuatkan kamu benci kepada UMNO dan pemimpin pemimpinya hari ini adalah adalah kejayaan pembangkang. Bukan pemimpin parti kamu!!!

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*