Selangor Setuju Sambut Pesta Arak #Betterbeer2017?! #DAP #PKR

Degil Mahu Teruskan Anjur Better Beer Festival 2017.
Setelah permohonan untuk menganjurkan Octoberfest atau Pesta Arak “Better Beer Festival 2017” di Publika pada bulan hadapan dibatalkan oleh pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), pihak penganjur masih lagi berusaha untuk mengadakannya. Kali ini dengan sokongan Menteri Besar Selangor, Azmin Ali. 
Terdahulu, DBKL telah membatalkan permohonan penganjuran tersebut atas faktor keselamatan, namun masih wujud segelintir pihak yang berkeras mahu mengadakannya. Dengan perubahan tempat pula,iaitu ingin mengadakannya di Selangor.
Antara yang lantang membantah pesta ini dibatalkan ialah Exco Kerajaan Selangor iaitu Datuk Teng Chang Kim. Walaupun telah menerima bantahan daripada pihak PAS, namun beliau mengatakan bahawa pesta arak tersebut akan tetap diteruskan. 
Ulasan daripada Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Riduan Mohd Nor mengatakan bahawa penganjuran pesta arak ini akan mengundang kemarahan umat Islam di Malaysia ini. Tambahan lain, pastinya umat Islam negara ini tidak akan berdiam diri jika penganjuran ini diadakan. Mereka juga tidak sanggup membiarkan Kuala Lumpur dikenali sebagai pusat maksiat terbesar di Asia.
Selain itu, terdapat sebanyak 250 badan bukan kerajaan (NGO) yang membantah penganjuran ini dan memohon campur tangan dari Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah agar pesta arak ini dapat dibatalkan.
Gabungan tersebut yang diwakili Nor Nazilah Idris berkata bahawa baginda selaku ketua agama Islam negeri itu berhak untuk menghalang sebarang aktiviti atau program yang tidak menghormati sensitiviti umat Islam daripada dilangsungkan disini.
Memorandum tersebut telah diserahkan kepada wakil istana dan berharap disampaikan kepada pengetahuan baginda.
Pesta Arak ini yang yang pernah diadakan dua kali di Malaysia ini mendapat galakan dan sokongan dari pihak DAP. Malah turut menarik PKR pula untuk menyokongnya. Dimana sensitiviti agama tidak dijaga malah keselamatan orang awam juga tidak difikirkan.
PPBM dan PAN pula hanya mampu berdiam diri dan menjadi keldai suruhan? Dimanakah perjuangan sebagai orang Islam? Ataupun perjuangan demi keselamatan dan kesejahteraan rakyat? Semua harus patuh pada DAP? Jelaslah DAP adalah Mastermind Maksiat Pakatan Harapan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*