Selepas ‘Dia’ Mempertahankan Syiah Kini Kalimah Allah Terus Dilacurkan.

Kalimah Allah, Serbuan JAIS dan ULAR DALAM SEMAK….

Kita semua tahu JAIS melakukan serbuan disebuah gereja di Selangor merampas sebilangan bibble dlm bahasa Melayu. Serbuan JAIS ini dilakukan berlandaskan tanggungjawab memartabatkan keputusan mahkamah rayuan yg jelas menolak penggunaan khalimah Allah oleh golongan Bukan Islam dan mengekang penyebaran Bible bahasa melayu di Semenanjung Malaysia. JAIS sebagai sebuah badan dibawah kuasa Sultan Selangor hanya menjalankan titah Diraja Selangor. Titah Diraja Selangor amat jelas tentang perkara ini.

Sebaik sahaja berita tangkapan dilakukan, beberapa tokoh dari parti yg kununnya mempertahankan Islam, tapi atas kefahaman Tahaluf Siyasi yg TAKSUB, turut membantah serbuan JAIS dan bersetuju dgn Gereja tersebut. Apa sudah jadi ni? Adakah kerana terlalu mengidam utk ke Putrajaya, kesucian Islam itu sanggup dilacurkan? Dimana letaknya otak golongan2 yg kononnya ulama ini? Atau semua dah jadi "Ular Dalam Semak?". Tidak menghairankan sekiranya gerakan Kristianisasi semakin berani kerana pemimpin2 ulama ini semakin lama semakin bacul dan celaru.

Rata2 kita lihat dlm konteks Semenanjung Malaysia, org2 Cina dan India amat kurang sekali mengunakan Bahasa Melayu. Tidak keterlaluan sekiranya Bahasa Melayu di SPM adalah bukan subjek WAJIB, saya rasa ramai yg bersorak keriangan…horey horey.

TERFIKIR PULAK DLM BENAK INI, KALAU CAKAP MELAYU PUN PELAT, SPM pun x nak ambik, Kenapa perlu bersusah payah nak menggunakan bahasa melayu dalam Gereja, mempelajari Bibble? Bukan itu PELIK NAMPAKNYA?.

Kalau golongan yg kononnya mempertahankan Islam MASIH LAGI HANGGUK HANGGUK, TIDAK LAGI BERANI MENYUARAKAN KEBENARAN, SUDAH SAMPAI MASANYA MENGUMUMKAN MEREKA BUKAN LAGI PARTI ISLAM.

MASANYA SUDAH SAMPAI MENGAKU KAMU ADALAH HANYA "ULAR DALAM SEMAK"….CuitOrangKayaHajiMenulis..

Penulis : Saiful Zaini Mohd Bokhari

Gambar : Perhatikan perkataan yang tertulis di baju remaja ini. Amat licik bukan?!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*