Semua Bilik Gerakan MCA Seluruh Johor Akan Dibuka – Wee Ka Siong #PRU14 #MCA

MCA Johor tidak perlu menunggu lama untuk kekal kompetitif dalam arena politik di negerinya apabila dilihat sudah pun memulakan langkah awalnya dalam membuat persediaan menghadapi PRU 14. Katanya sudah banyak bilik gerakan telah dibuka dan pelbagai latihan dilakukan bagi meningkatkan lagi tahap kemantapan jentera.

Timbalan Presiden MCA yang juga Pengerusi MCA Negeri Johor, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong juga memberitahu bahawa MCA Johor akan membariskan calon yang terbaik bagi menghadapi lawan mereka kelak. Sehubungan itu gabungan muka baharu dan lama sudah pastinya dilakukan memperlihatkan semangat kebersamaan antara golongan tua dengan golongan muda.Walaubagaimanapun Wee menjelaskan bahawa MCA Johor tidak kisah tentang jumlah kerusi yang diagihkan kerana buat masa ini, MCA masih dalam fasa untuk mendampingi masyarakat di sekitar kawasan komuniti. Soal jumlah kerusi yang akan ditandingi itu adalah perkara kedua.

Tindakan MCA Johor ini sebenarnya adalah mahu menumpukan sepenuhnya terhadap gerka kerja terlebih dahulu, kemudian barulah memikirkan soal keputusan. Dalam konteks ini MCA Johor langsung tidak mahu langsung menyibukkan diri dengan membaca analisis hala tuju parti mereka. Namun jauh sekali hendak menyasarkan jumlah kerusi yang mahu dirampas.

Gerak kerja yang sedang ditonjolkan oleh MCA ini jelas memperihatkan tekad untuk kembali bersaing dalam politik Malaysia. Malah usaha gerak kerja oleh MCA Johor ini menyampaikan satu mesej kepada anggota MCA di negeri lain supaya terus bangkit untuk meneruskan kesinambungan perjuangan parti keramat kaum Cina ini.

Apapun admin beharap semoga usaha oleh MCA ini membuahkan hasilnya kelak, sebagai rakan kepada UMNO dalam Barisan Nasional harapannya bukanlah sekadar merampas kembali kerusi yang tewas. Sebaliknya dapat merampas kembali negeri yang ditawan pembangkang.

Baca Juga SINI : http://postmetro.online/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*