Senarai calon MCA PRU14 di peringkat akhir penilaian – Liow Tiong Lai #MCA

Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai telah memberitahu bahawa MCA dalam peringkat akhir untuk menyenaraikan calon bagi mewakili parti itu pada PRU 14. Beliau telah menyatakan demikian selepas merasmikan Pesta Kesenian “Blossom Arts Festival” di Wisma MCA.

Beliau juga memaklumkan, MCA juga telah melaksanakan proses kajian soal selidik awam sebelum senarai calon diputuskan. Ini untuk mempastikan calon – calon yang bakal dipilih kelak merupakan pilihan rakyat.

Ketika ini MCA adalah di peringkat akhir persedian bagi menghadapi PRU 14 dan beliau telah mengarahkan agar kesemua bahagian MCA di seluruh Negara bersiap sedia dan dari segi calon dan mengingatkan supaya semua jentera parti dapat memberi kefahaman kepada orang ramai berkenaan agenda Transformasi Negara oleh kerajaan.

Datuk Seri Liow Tiong Lai yang juga Menteri Pengangkutan menambah “Rakyat perlu sedar, parti pembangkang terutamanya Pakatan Harapan tidak mempunyai masa depan jika hendak dibandingkan dengan Barisan Nasional (BN)”.

Berkenaan Pesta Kesenian yang dirasmikan oleh beliau. Datuk Seri Liow Tiong Lai memberitahu bahawa seramai lebih kurang 30,000 pengunjung bakal memeriahkan festival tersebut yang akan berlangsung selama sebulan bermula 1 Ogos 2017.

Bagi memeriahkan Festival kali ini Ianya turut disertai 100 pertubuhan kebudayaan kesenian dari dalam dan luar negara. Antara negara yang mengambil bahagian adalah terdiri dari Negara China, Sunapura, Taiwan, Thailand dan Indonesia. Ini bersempena dengan Sambutan Hari Kebangsaan ke 60, maka Tema “Negaraku” telah dipilih bagi festival kali ini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*