Senarai Nama Anggota Polis Yang Terkorban

SENARAI NAMA ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN DI SEMPORNA DAN LAHAD DATU | SENARAI NAMA ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN DI SEMPORNA | SENARAI NAMA ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN DI LAHAD DATU | ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN

SENARAI NAMA ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN DI SEMPORNA DAN LAHAD DATU | 6 anggota polis yg terbunuh di Semporna dan di Lahad Datu. Senarai yg baru dikeluarkan.
Al-fatihah.Semoga roh wira-wira negara ini ditempatkan di kalangan orang beriman dan dicucuri rahmat.
Kepada ahli keluarga mendiang, diharap bersabar menerima kehilangan ini dan sesungguhnya seluruh pasukan turut menangisi pemergian beliau.
SENARAI NAMA ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN DI LAHAD DATU
1) INS Zulkifli – vAT69 KOMANDO
2) Sarjan Sabarudin – VAT69 KOMANDO
 SENARAI NAMA ANGGOTA POLIS YANG TERKORBAN DI SEMPORNA
Mayat tlh d keluarkan dan dkenalpasti :
1. Supt Ibrahim Lebar, E1 B.Aman
2. ASP Michael, KCKD Semporna
3. Sjn Aziz – PGA Bn 14 Sprna
4. Kpl Azrul – PGA Bn 14 Sprna
5. Sjn Bahrin – E1 IPK Sabah
6. Kpl Salam – CKhas Tawau
LAHAD DATU 3 Mac – Seramai enam anggota pasukan keselamatan terkorban selepas diserang hendap kumpulan bersenjata dipercayai mempunyai kaitan dengan Tentera Diraja Kesultanan Sulu yang bersembunyi di Kampung Srijaya Simunul, Semporna malam tadi.
Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar dalam sidang akhbar malam ini memberitahu, mayat kesemua mangsa berjaya dibawa keluar selepas tamat operasi di lokasi terbabit kira-kira pukul 7 petang.
Beliau berkata, pasukan keselamatan turut menemukan enam mayat yang tidak dapat dikenal pasti dipercayai daripada kumpulan penceroboh terbabit.
Ismail turut mengesahkan tiada anggota pasukan keselamatan ditawan kumpulan penceroboh itu seperti didakwa sebaliknya kesemua anggota terbabit yang menjalankan operasi di situ diserang hendap dan menyembunyikan diri.
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*