Siapa Untung Insiden Lahat Datu?!

Siapakah pihak yang beruntung diatas tragedy pertempuran penceroboh di Lahat Datu? Aku sedikit terkilan bila mana ada pihak khususnnya ahli politik yang mengexplotasi insiden ini. Banyak nyawa yang terkorban dia atas tindakkan tidak bertanggung jawap ini. Dalam tuntutan Sultan Sulu kononnya ia adalah untuk rakyat sulu, tetapi ini lebih seperti merompatkan kemakmuran negeri sabah dari kestabilan dan kemajuan pemerintahan kerajaan Malaysia. 

Pihak yang layak menuntut Sabah pun tak berkehendakkan sabah kerana rakyat salah khususnya masa ini sangat makmur dan maju dibawah pemimpin kita hari ini. 
Ada dakwaan kononnya ketua pembangkang mengepalai pertumpahan darah ini sekiranya beliau seorang yang sayangkan agama dan tanah air, beliau mesti mengambil tanggungjawab dari perbuatan dan pengkhianatan ini keatas penduduk sabah. Alangkah malangnya jika Malaysia jatuh ke tangan orang-orang ini terutamanya Anwer Ibrahim. 
Aku mungkin mempunyai keterbatasan dalam pembacaan aku tentang kronologi. Tapi anwer jangan bersikap tunding jari..if bukan kau yang terlibat. Kenapa kau mengeletek kata ini semua konspirasi UMNO? Dah memang tabiat? – Admin
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*