Sikap ‘Beronani’ Veteran UMNO

Semasa PRU13 lepas nama nama seperti Raof the bear, Hafarizam-zam dan A.Kadiaq. Sepi dari corong corong media arus perdana ataupun media media lain.

Hari ini meniti kebibir para penyokong kerajaan dikalangan facebookers dan blogger menidakkan tindakkan veteran dan warlord UMNO yang terang terangan membuat keputusan dan analisis yang bakal memburukkan UMNO iaitu sebuah parti keramat yang memerintah di Malaysia.

Tindak tanduk yang kononnya disukai suara ramai kini dengan "syok sendiri" mengkritik para perjuang siber sukarelawan UMNO. Seperti A.Kadir (mesin taipburuk) dalam wawancara beliau didalam malaysiagazzete (19 Januari 2014) menunjukkan keangkuhan beliau dalam mengkritik orang orang yang tidak terlibat dalam permainan kuasa politik UMNO. Jika marahkan orang lain tidak perlu kiranya kutuk usaha orang lain, beliau hanya "beronan" sendirian kononnya kepimpinan DS Najib adalah effect dari penulisan blog sedangkan mereka (veteren mcm dia) yang sendiri mencetuskan perbalahan sesama PRO KERAJAAN. Dia yang mengadu domba cytro kerajaan pula di 'kambing hitamkan'.

DS Najib sebelum ini beliau sendiri menekankan agar media baru dia perkasakan bergitu juga YB Khairy Jamaluddin yang begitu konsisten dalam hujahnya menyokong gerakkan cybertrooper akan tetapi analisis yang "bahlol" menyebabkan cytro UMNO sendiri terperangkap dengan hujah hujah membodek seperti A. Kadir yang terang terangan mewakili suara Tun Daim.

Sepanjang penglibatan admin yang masih mentah dalam politik tanah air. Tindakkan yang tidak bertanggungjawab ini bakal mengundang bala malapertaka yang teruk jika dibiarkan orang orang tua ini merepek. Jika tidak mahu membantu jangan dihina usaha orang. Jangan kerana kuasa dipijak orang lain.

Apa ada pada nama..Nak menyemak dalam politik Malaysia?! Pergi jahanam…

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*