SPRM Serbu Pejabat Teresa Kok DAP #SPRM

KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menyerbu pejabat Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok, dekat Kuchai Lama di sini. Difahamkan, mereka tiba kira-kira jam 11 pagi.

Tindakan itu dipercayai susulan laporan dibuat Pengerusi Pengerusi Gabungan NGO Malaysia, Datuk Seri Jamal Md Yunos, berhubung dakwaan penyelewengan dana Yayasan Anak Selangor (YAWAS).

Sumber SPRM ketika dihubungi BH mengesahkan serbuan itu tetapi enggan mendedahkan butiran lanjut mengenainya.

Pada 16 Mac lalu, Jamal hadir ke pejabat SPRM Selangor di Wisma PKPS Shah Alam untuk membuat laporan selepas mendakwa Kok menyeleweng dana YAWAS.

Jamal turut membawa dokumen berkaitan yang didakwanya bukti penyelewengan terbabit. – BeritaHarian

Mengelegak isi perut para pemimpin DAP terutama di Selangor bilamana mendapat perkhabaran pusat Khidmat Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok hari ini diserbu beberapa pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Pembantu khas Teresa, Edmond Teoh yang pucat lesi memaklumkan perkara ini portal pembelit RoketKini dan secara semberono menuduh Datuk Jamal Yunos menabur fitnah terhadap Teresa Kok dan DAP sehinggakan pejabat operasi DAP Seputeh itu diterjah pegawai penguatkuasa SPRM.

tak lupa pada 13 Mac lalu Teresa Kok mendabik dada mahu menyaman Datuk Jamal Yunos yang membuat laporan terhadap tuduhan perbuatan beliau itu sehingga serbuan ini dibuat Teresa Kok masih tidak mengeluarkan saman kepada Jamal malah hanya membuat penafian diportal berita DAP untuk mastikan para penyokong DAP terpersona dengan drama rasuah bersiri dari para pemimpin DAP.

Tidak lupa kepada pemimpin ulung DAP anak kepada Penasihat DAP selama 51 Tahun Tuan Guru Lim Kit Siang yang kini telah didakwa dalam beberapa pertuduhan dan sedang menjalani proses mahkamah antara kepala rasuah yang sedang melenggahkan perbicaraan. Tidak mustahil drama petang petang pecah amanah Lim Guan Eng ini akan berlarutan dan semestinya pihak lain dipersalahkan terutama UMNO yang dilihat jahat sedangkan yang kini didakwa adalah pihak mereka.

Lepas ini, Tidak hairanlah Teresa Kok juga akan mengikut langkah LGE!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*