Suspek Bunuh Dilindungi Pihak Ke 3?!

Kecoh penemuan Facebook Ardi Hamza, Pembunuh Pegawai Bank
Susulan kes pembunuhan pegawai operasi AmBank tempoh hari, pembunuh yang dikenali sebagai Ardi Hamza masih bebas dan dipercayai masih di negara Malaysia.
Facebook Ardi Hamza dengan akaun Ardi Ode Putra Katela dikesan dan jika dilihat dari kandungan Facebook suspek ini, ternyata lelaki ini berasal dari Indonesia dan rakan Facebook yang mencecah lebih 4,000 majoriti daripada negara jiran.
Gambar-gambar pembunuh pegawai AmBank ini kebanyakkan status Facebook suspek memang berasaskan negara asalnya, Indonesia dan status terakhir di Facebook suspek padA 21 OKTOBER 2013. – aans1
Tahap keupayaan pasukan Polis Diraja Malaysia ditahap cemerlang kini diduga oleh satu tindakkan yang mencabar kewibawaan PDRM, ini adalah satu cabaran kepada PDRM dalam menangkap suspek yang barangkali suspek mungkin dilindungi oleh pihak ke 3, kerana dilihat dari facebook beliau, beliau adalah individu yang dikelaskan sebagai jenayah terancang KERANA..

Suspek difahamkan didalam facebook beliau boleh membuka akaun bank ambank islamik sedangkan kita sedia maklum jika ic beliau palsu bagaimana pula suspek boleh membuka akaun bank? atau beliau menggunakan nama sebenar (indon) semasa mendaftar akaun tersebut??

Hari itu pihak Ambank bukan main menyalak marahkan penyebaran gambar mangsa rompakkan, tapi…mangkuk hayun tu boleh buka akaun bank plak?!
‘Tracking System’ Guna Biometrik Kesan Pergerakan Warga Asing
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*