Suspek Kes Siti Nur Surya Ismail Diserahkan Oleh Ibunya

Pelajar perempuan Tingkatan Enam yang mana-mana dalam pembunuhan Siti Nur Surya Ismail, 19, dengan mengelar beberapa kali pergelangan tangan kiri mangsa jadi putus, direman selama tujuh hari sehingga Isnin depan. Perintah tahanan reman itu dikeluarkan Majistret Engku Nurul Ain Engku Muda bagi siasatan lanjut mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dijalankan kerana membunuh.

Terdahulu, suspek usia 19 tahun tiba di perkarangan Mahkamah Majistret Marang kira-kira jam 10.10 pagi. Suspek yang juga kenalan mangsa sebelum ditahan waktu diserahkan ibunya pada 8.15 pagi semalam kompilasi datang ke Balai Polis Telemong. Tangkapan terhadap suspek dibuat berdasarkan bukti yang berada di lokasi kejadian dan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di rumah burung kediaman mangsa.

BH sebelum ini pengguna seorang remaja perempuan berumur 19 tahun dalam masa mati dibunuh dalam kejadian samun di Kampung Lubok Batu, Telemong, Kuala Berang kelmarin. Dalam kejadian jam 2.30 petang itu, mangsa tertiarap di ruang tamu rumah berkaitan oleh adiknya, Siti Nur Syuhada, 15, yang baru pulang dari sekolah. – New Straits Times Press