Syabas MPSP Muka Tembok! [video]

Insiden ini berlaku baru baru ini di bandar Perda, Bukit Mertajam Pulau Pinang dimana pihak penguatkuasa Majlis Perbandaran Seberang Perai (MPSP) telah bertindak dengan mengambil tindakan terhadap peniaga terbabit. Insiden ini menyebabkan peniaga wanita tersebut terus pitam kemungkinan akibat tertekan dan panik dengan yang diambil tersebut.

Video ini kita sama nilaikan apa yang terjadi pada peniaga melayu yang dihalau dibumi sendiri. Golonagan peniaga melayu hanyalah peniaga kaki lima yang cukup terkenal dengan kedai harga berpatutan dan keenakkan kelazatan masakkan sedia dimakan yang dimasak oleh peniaga kecil ini, akan tetapi senario ini hari ini adalah HARAM disisi penguatkuasa dikalangan orang Melayu merangkap penjilat DAP!


Jika serbuan dilakukkan hanya kerana berniaga makanan adalah haram bagaimana pula penjualan VCD dan DVD xetak rompak yang siapa didalam kedai yang serba lengkap? Adakah menjadi HALAL pula?!


Duk sibuk kacau periuk nasi orang dengan bertindak macam la mudarat sangat orang melayu nak berniaga..Cuci dulu kedai kuda dan lanun cetak rompak haram tu dulu baru sibuk kedai makan kaki lima.
baca juga sini:
http://beliabangkit.blogspot.com/2013/11/video-sedih-peniaga-perempuan-melayu.html

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*