“Syukurlah, Nizar Jamaluddin Keluar PAS” – Ustaz Ibrahim

Hari ini admin berkesempatan berjumpa dengan seorang penyokong PAS, Ustaz Ibrahim dari Perak yang mana pada PRU13 beliau antaranya penyokong kuat Datuk Seri Mohammad Nizar bin Jamaluddin. 


Datuk Seri Mohammad Nizar dilahirkan di Kampung Air Hitam Labu, Kampar, Negeri Perak pada 17 Mac 1957. Beliau sudah berkahwin dengan isterinya Fatimah Taat dan mempunyai lapan orang anak, lima lelaki dan tiga perempuan. Bapanya keturunan Melayu sementara ibunya seorang Cina.

Tiada yang cacat celanya Keluarga Nizar Jamaluddin ini akan tetapi perkara yang dibangkitkan oleh bekas penyokong beliau ini menyatakan rasa kecewanya yang teramat sangat lantaran ditipu hidup hidup meskipun pihak lawanya (UMNO Perak) pernah mengingatkan bertapa teruknya individu yang bernama Nizar Jamaluddin. Sehinggakan Hanafiah Man terpaksa berkhemah disetiap kali ceramah dilakukan oleh Nizar Jamaluddin.
Pada sidang Dun Perak beliau yang dilihat lantang mempertahankan DAP (selalu sekutu PR pada masa itu) dan dalam kenyataanya jelas menetang Negera Islam dan Hudud dua agenda besar Parti Islam SeMalaysia (PAS) ketika mewakili denyut nadi perjuangan parti PAS ketika itu.

Ketegas Nizar dalam ucapan dalam sidang Dun tersebut cukup menguris hati dan sanubari Ustaz Ibrahim yang selama ini percaya akan individu yang bernama Nizar Jamaluddin. Malahan Nizar dilihat sebagai pembohong besar bilamana menipu para pengundinya pada PRU13 dengan kesnya pembunuhan Altantuya dan dikaitkan dengan parti lawannya (UMNO). 


“Harga C4 (RM3juta) itu pun dia tipu..Yang lain tu..tipu juga?! Syukurlah, Nizar Jamaluddin Keluar PAS” itulah kata ringkas yang beliau bisikkan kepada admin oleh Ustaz Ibrahim.


Dalam media sosial-facebook dilihat mula viral gambar ini dilihat pejabat Nizar menurunkan papan tanda pejabat beliau daripada PAS kepada Parti Amanah Negara (PAN) yang dilihat kini jelas sebagai pekakas DAP untuk membantu DAP mengemis undi Melayu Islam kepada wakil DAP meskipun ianya dizahirkan atas nama PAN!


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.