Tahukah Kita Siapa Komunis?

Ong Boon Hua
1. Chin Peng atau nama sebenarnya Ong Boon Hua adalah bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya yg diharamkan.
2. Tahukah kaitan Chin Peng dgn Ngeh Koo Ham? Dia adalah bapa saudara kpd Pengerusi DAP Perak.
3. Tahukah apa pertalian antara Ngeh Koo Ham dan Ngah Kor Meng? Mereka adalah sepupu yg tentunya berkongsi bapa saudara yg sama, iaitu Chin Peng.
4. Dan tahukah anda apa hubungan Nizar Jamaludin, bekas MB Perak tu? Ibu 
Nizar Jamaludin adalah ibu saudara kepada Ngeh Koo Ham dan Ngah Kor Meng. Ini bermakna Nizar Jamaludin, Ngeh Koo Ham dan Ngah Kor Meng adalah sepupu manakala ibu Nizar juga adalah sepupu kpd Chin Peng!!!
Kit Siang Komunis
5. Apa pula kaitan mereka dgn Mat Sabu yg mnganggap pengganas komunis tu adalah pejuang kemerdekaan yg sebenarnya? Dan apakah alasan Mat Sabu dilantik sebagai Ahli Lembaga Pengarah dalam Pihak Bekalan Air Pulau Pinang dgn elaun sebanyak RM15k sebulan?
6. Jawapannya tidak lain dan tidak bukan adalah Mat Sabu diumpan wang ringgit oleh DAP utk menjadi ayam jantan berkokok utk cuba membersihkan imej ganas Chin Peng dan Parti Komunis Malaya di mata rakyat Malaysia dgn cuba mewujudkan gambaran bahawa mereka adalah pejuang kemerdekaan negara yg sebenarnya bagi tujuan membawa balik Chin Peng dan bekas anggota PKM pulang ke Malaysia tanpa tentangan rakyat.
7. Bukalah mata wahai org² Melayu PR terutamanya PAS bagaimana pemimpin korang digunakan oleh Cina DAP bg menjayakan agenda mereka.
Sekadar renungan bersama..BANGKIT!!!
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*