Tan Sri Musa Beri Amaran

Kenyataan dari Tan Sri Musa ni memang aku sokong, tak payah tunggu PRU pun sekarang ni pakatan dah mula buat rusuhan ala ala arab spring..

Tengok apa yang berlaku pada Demo 901, Bersih 2.0 Bersih 3.0, inilah antara titik permulaan untuk pakatan hidupkan Arab Spring..Pencacai pakatan pulak dah diajar lakukan keganasan..

Aku yakin jika Pakatan kalah teruk kali ni, cara terakhir pakatan adalah huru harakan Malaysia..Dalam masa yang sama Pakatan akan bawa masuk beratus ratus media dari luar negara untuk buat liputan kononnya pilihanraya Malaysia tidak adil seterusnya jatuhkan kerajaan seperti apa yang berlaku di Asia Barat..

Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan yakin ‘Arab Spring’ boleh berlaku di negara ini sekiranya pihak yang kalah pilihan raya umum akan datang tidak puas hati dengan keputusannya.

“Saya yakin pihak yang kalah akan menggunakan penyokong-penyokong mereka membuat huru-hara dan rusuhan bagi menjatuhkan kerajaan sebagaimana berlaku di Asia Barat.

“Pihak-pihak yang bertanding sewajarnya mengawal diri dan bersikap rasional dari sekarang,” katanya semasa menjawab soalan hadirin pada taklimat khas kepada anggota Komuniti 1Malaysia di Kompleks Penyiaran Kedah di sini, hari ini.

Menurut Musa, pihak polis sewajarnya bertindak lebih awal mengumpul maklumat bagi menghalang sebarang kejadian buruk berlaku.

“Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) lebih bersifat pencegahan dihapuskan. Akta baru belum tahu lagi keberkesanannya.

“Orang yang didakwa menggalakkan keganasan di negara luar ditangkap, orang yang membuat rusuhan dalam negara tidak pula ditangkap dan didakwa,” katanya.

Kepada satu soalan, Musa menegaskan, beliau tidak akan menyertai sebarang parti politik sebaliknya akan berjuang atas diri sendiri bagi demi kepentingan agama, bangsa dan negara.

Dalam taklimatnya, beliau melahirkan rasa sedihnya kerana ada segolongan ahli politik negara ini sanggup menggadai maruah bangsa dan agama demi mencapai cita-cita politik mereka.

“Dulu agensi perisikan Amerika, CIA menyerap masuk bagi menghuruharakan sesebuah kerajaan tetapi sekarang Yahudi dan Barat menggunakan badan-badan bukan kerajaan (NGO) untuk menerap konsep liberisme dan sebagainya.

“Mereka gunakan NGO-NGO menuntut kerajaan lebih telus, menggalakkan LGBT, biseksual, transeksual dan sebagainya. Ini cara mereka hendak melemahkan Islam. “Jika tidak liberal barat akan anggap kerajaan tersebut zalim,” tambahnya.

Musa berkata, fitnah terus-terusan pemimpin pakatan pembangkang yang menyifatkan kerajaan pusat sebagai perasuah dan lemah setiap hari adalah supaya rakyat mempercayai mereka.

“Taktik ini mampu mempengaruhi rakyat padahal mereka yang menguasai empat buah negeri tidak mentadbir dengan lebih baik,” katanya.

“Saya khuatir keselamatan negara akan terancam sekiranya kerajaan gagal menangani pemimpin-pemimpin rakus, jenayah terancang, ah long, pelampau agama, hasutan dan gerakan sulit.

“Tindakan tegas perlu diambil terhadap mereka yang terbabit dan tidak dibuat secara terpilih,” kata Musa. – sumber

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*