TANAH KELANTAN: Luahan Hati Rakyat Kelantan

Berikut reaksi rakyat Kelantan ekoran tindakan kerajaan Pas negeri itu memberikan tanah seluas 10,526 ekar di Relai, daerah Chiku, Gua Musang kepada dua pemimpin DAP dari Perak iaitu Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sitiawan, Datuk Ngeh Koo Ham dan ADUN Pantai Remis, Datuk Nga Kor Ming.
“Teramat-amat dukacita. Sebagai anak jati negeri ini saya sememangnya tidak dapat menerima hakikat tindakan kerajaan negeri meluluskan tanah kepada wakil rakyat DAP.

“Rakyat negeri ini masih ramai berdepan dengan masalah pemilikan tanah. Kerajaan negeri sepatutnya terlebih dahulu mengutamakan keperluan rakyat sendiri berbanding orang luar”.
Faizil Mohamad Yaman, 38.
“Kalau kata kelulusan itu adalah atas dasar untuk membangunkan tanah, kenapa tidak diusahakan sendiri atau lantik sahaja kontraktor bumiputera dalam kalangan masyarakat tempatan”. – Nik Azman Nik Muhammad, 36.
“Kenapa rakyat Kelantan tidak langsung diberitahu bahawa Yayasan Islam Kelantan mahu memajak tanah kerana ramai rakyat Kelantan khususnya bumiputera mampu menjadi kontraktornya” – Marzuki Deraman, 42.


للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*