Teman sokong mufti perak


Idea ini datangnya dari sahabat yang amat baik dengan teman, ajenye dia call teman pepagi buta nak nyembang hal ini, teman tanak la petik nama dia kang ada lak yang berbunyik macam² yang pasti ini bukan idea teman, teman zahirkan apa yang sahabat teman war²kan pada teman sebab dia tahu teman reti mengelebek mende ala ini(grafik), 


Mungkin ada yang tak setuju dengan teman tetapi lantok keme la..aku peduli apa..!!!!(tapi teman punya “tak peduli” tak serupo dengan blogger APA yang nyanyuk tu kekekeke…)

Teman selalu duk dengar Mufti Perak  (MP) Tan sri dato harussani zakaria dibedal dek puak munafik sebelah sana yang tak henti² ngentam beliau kerana beliau sentiasa tegas dalam memberi penjelasan yang selalunya tak sebulu dengan dema(PR). 

Ade yang sijanggut serabut tu plak leh bagi nama buruk pada MP teman, alangkah pendeknya akal dema..yang bab² menggelarkan orang dengan panggilan² buruk ini semuanya lahir dari dema termasuk la Black Matelik, Haramsani dan Al-Juburi (Ketua Pebangkang) Nama² ini akan bermain dibibir² pencacai PR sebab depa hanya ikut² trend jek…kalau bab hadis kata kena kut depa, depa lantang bersuara sehingga sanggup mendoakan orang sesame Islam supaya HANCUR..malah dichop MURTAD.Tapi bab menggelarkan nama² tak baik ini ajaran mana?

Teman terkenang ceramah Ngakomen (DAP) dulu, selamberdek jek kutuk orang seagama mereka(PAS) dah tu siap sorak gempita ketawa tanda setuju hamba allah tu digelar Black Matelik, Ingat dia (ngakomen) yang putih tu kompom baik?bersih?Berak tak cebok der…Hari ini raja dan sultan dipelekehkan oleh terutamanya orang² melayu/islam dimalaysia kerana ini adalah salah satu rukun utama komunis, mereka nak menghapuskan system raja² yang selama ini adalah tulang belakang kepada agama Islam di Malaysia, bangsa lain tak leh lantang sanggah sultan sebab melayu akan naik syeik, tapi bila melayu itu sendiri mula sembah derhaka..melayu sama melayu bertegang urat..bangsa lain tepuk sorak..pulau pinang/selangor depa noda sewenang²nya. 

Now hari ini seekor melayu betina duk halalkan Melayu boleh murtad, sebab Kuasa? Dulu PKR didalam politik Malaysia kononnya perjuangan membebaskan Anwar, hari ini tukar “misi ke putrajaya”,kalau depa tak dapat gak…demonstrasi jalanan ketuanya Ambigai the freethinker…ramai la lebai kera yang terbaring atas jalan raya lagi..masa B3.0 dulu sebuah kete peronda polis berJAYA ditumbangkan..kali ini depa nak terbalikkan lori watercannon tu plak…kikikikiki…Kuat sungguh kera² ini..

Teman nak Tanya, Adik Nik Aziz tu tetibe bedebom namanya naik hari ini kenapa?Ada udang sebalik batoo keee?Maklum la Nik Aziz kan dah tua & nyanyuk plak tu…

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*