Teresa Kok Pemimpin DAP Paling Berani! #DAP #LawanTetapLawan

“tidak pada tulisan jawi’
Baru baru ini satu majlis perkahwinan yang sedang berlangsung di Dewan Komuniti Seputeh tergendala seketika gara-gara Teresa Kok (Ahli Parlimen Seputeh) mengadakan protes membantah pembinaan projek rumah mampu milik di kawasan berkenaan.


Sikap biadab Teresa ini sememangnya telah diketahui umum memandangkan dia secara peribadi merasakan ia cukup berkuasa mutlak dengan hanya memindahkan penduduk diluar Seputeh dalam parlimen Seputeh dan menjadi pengundi beliau.
“Balaci DAP memarahi ibu pengantin”
walaupun ibu merayu terhadap majlis perkahwinan anak mereka jangan di ganggu, namun Teresa Kok tetap berdegil
Melalui rakaman video yang tersebar di Facebook kemarin, berlaku pertelingkahan antara peserta perhimpunan anjuran Tere Kok dengan individu yang meminta majlis perkahwinan itu tidak diganggu.
“Kamu nampak majlis perkahwinan di sana tetapi kamu masih lagi buat protes di sini untuk cari publisiti.
“Tolong hormati majlis perkahwinan yang sedang berlangsung di sini. Buat hari lain protes ini, kamu semua boleh bersurai,” kata ahli keluarga majlis perkahwinan itu.
Pembaca yang budiman, secara peribadi admin manusia yang jenis Ahli Parlimen Seputeh ini dilihat semakin keterlaluan kerana tidak sensitif terhadap perpaduan kehidupan berbilang bangsa dinegara ini. Yang mungkin kita rasa dia hanya menganggu majlis perkahwinan, tetapi adakah para pembaca lupa apa yang dia pernah lakukan terhadap orang lain?
Sebelum ini beliau dalam video kontroversi ucapan tahun baru cina yang menyindir pasukan keselamat di #pencerobohanLahadDatu sebagai ‘persembahan’ sekiranya bercuti ke negeri Sabah sekaligus menunjukkan kebiadapan beliau sebagai seorang rakyat Malaysia yang tidak berterima kasih diatas pergorbanan dan keringat pasukan keselamatan yang menyabung nyama dalam mempertahankan kedaulatan negara ini.


Pernah satu ketika dahulu beliau dikaitkan dengan larangan penguunaan speaker (untuk laungan azna) di di masjid dan surau di sekitar Kota Damansara, Sri Serdang dan Puchong Jaya. Tere Kok mengunakan saluran undang undang untuk menafikan perkara tersebut sedang semua sedia maklum niat jahat beliau yang suka menimbukan provokasi dan berbau perkauman.

Bila jiran kita yang bangsa Melayu mengadakan kenduri, kenapa pulak Cina Dapigs pergi kacau disana?

Tidak pun ada nenek moyang kita yang ajar untuk demo, protes dan kacau bilau bila lain-lain kaum adakan kenduri.

Saya mahu bagitahu Teresa Kok, kalau you tak mahu kahwin, itu you punya pasal, tapi bila orang lain kahwin, jangan anda pergi buat kacau. 


—-Statement Rasmi—-

Saya sebenarnya cukup kesal dengan tindakan Teresa Kok semalam yang telah menjadi viral di media sosial semalam. Saya benar-benar hairan, bagaimana seorang ahli politik, dapat diangkat sebagai wakil rakyat sedangkan sikap dan cara berpolitiknya jelas cukup menjengkelkan.

Secara peribadi, saya cukup malu dengan cara Teresa Kok sanggup menceroboh kenduri kahwin sekeluarga kaum Melayu yang sedang berlangsung. Alasan yang diberikan Teresa adalah, ingin mengadakan sidang akhbar di dewan berkenaan untuk membantah pembinaan rumah mampu milik di tapak dewan berkenaan.

Sepatutnya, jika Teresa mempunyai intergriti dan akal, dia boleh sahaja mengadakan sidang akhbar dipejabatnya yang terletak tidak sampai 1 kilometer dari dewan berkenaan. Kenapa dia mahu juga mengganggu kenduri kahwin yang sedang berlangsung untuk menunjukkan kononnya dia prihatin dengan masalah rakyat?

Saya ingin bertanya dengan Teresa, selama beberapa dia menjadi Ahli Parlimen Seputeh, sudah berapa banyak pembangunan yang telah dia bawa untuk dinikmati oleh penduduk di Parlimen berkenaan? Untuk ini, boleh saya katakan, Teresa jangan hanya ambil gaji buta sebagai Ahli Parlimen dia kerana langsung tidak membawa apa-apa perubahan didalam Parlimen yang dipilih.

Adakah ini yang diajar oleh Lim Kit Siang selaku pemimpin vateran DAP kepada orang bawahannya untuk saling menghormati antara kaum di negara ini? Adakah Teresa ingin mewujudkan ketegangan kaum seperti mana yang pernah berlaku semasa insiden berdarah penduduk Kampung Ghandi, Kampung Datuk Harun dan Kampung Medan pada 2001?

Suka saya tegaskan bahawa politik hanyalah idealogi. Idealogi pula bukan lesen untuk mewujudkan ketegangan antara kaum seperti yang cuba dilakukan oleh Teresa Kok, Nga Kor Ming dan ramai lagi pemimpin DAP. Jika tidak mampu bekerja, sekurang-kurangnya belajar untuk menjadi seorang rakyat Malaysia, bukan menjadi pencetus pergaduhan antara kaum di negara sendiri. Jangan juga jadi seorang pemimpin yang busuk hati. 

Datuk Huan Cheng Guan
Naib Presiden
Parti Cinta Malaysia

Via Blog Datuk Huan Cheng Guan

https://datukhuanpcm.blogspot.my/2017/03/jangan-cabar-keharmonian-kaum-teresa-kok.html?m=1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*