Terima Kasih Penduduk Lenggong

Sekitar lenggong

Sepetang aritu teman ke Lenggong, bukan main rancak sokongan orang² BN pada pemerintahan BN dikawasan tu..ade la seciput puak pebangkang buat spoil area kat sana…btw teman singgah pekan lenggong aje pekena roti canai (lapor). tertarik teman tengok beberapa fasilities yang ada dikawasan Lenggong tu termasuk system jalan raya yang baik (tak lew bertobek²) selesa..sayangnya teman tak ngambik gambo bangunan² yang gah terbina dikawasan tu..maklum la ini trip teman yang pertama ke lenggong..tak sangka disambut meriah dengan bendera BIRU…hihihi…sempat teman berborak kat kedai kopi tu dekat dengan markas PAS(mcm reban siap kaler hijau tua)..


“Pakcik meriah jek sini kan, ada keramaian ke?” teman tanye seorang pakcik yang duk nyucuh rokok salem sambil buat muke ala² romeo atas skuter vs125’nya…“idok la adek, pekan nie mmg meriah gini, sini memang ramai orang singgah ngetea..itu belum agi kot dema ada buat program kat tapak warisan tu ramai orang datang siap masuk TV3 lagi”..wah siap promot nampok..kikiki kabo la teman singgah jek..dia siap pesan “jangan lupa beli barang sepeket dua pekasam ikan sepat…”nyaris sempat teman rembat 2-3 bungkus itupon di jackpot dek mak sepupu teman…Alhamdulillah rezeki dia…

Maju pekan lenggong sekarang..pelbagai menda ada untuk semua..Ekonomi setempat pon bagus..siap ade produk kampung dikomesialkan..dulu teman masa renek² ingat lenggong ada gajah jek hihihi..Sekarang!alhamdulillah~

Jangan lupa ek rembat 2-3 paket pekasam ikan sepat..Terbaik~

*sempat jeling bangunan UMNO tengah pekan~hihihi

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*