Tian Chua Meroyan Bukti Ditangan Polis?!

Polis bakal memdapat bukti pertualang tian chua selepas siasatan keatas ipad dan telefon beliau yang telah disita.
Harini Polis mengesahkan pihaknya telah menyita telefon bimbit milik Anggota Parlimen Batu, Tian Chua di sebuah hotel di Petaling Jaya kira-kira pukul 8 malam tadi.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Asisten Komisioner Khairi Ahrasa ketika dihubungi hari ini berkata telefon bimbit Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat itu disita untuk membantu polis menyiasat kes di bawah Akta Hasutan 1948.
“Maklumat lanjut mengenai kes ini akan disiarkan melalui siaran media nanti, yang dilakukan (Bahagian) Hal Ehwal Awam Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur,” kata Khairi.
Sementara itu, Setiausaha Politik kepada Tian Chua, Rozan Azen Mat Rasip berkata ketika didatangi 10 anggota polis berpakaian biasa, Tian Chua sedang bertemu dengan kenalannya di hotel terbabit.
“Mereka hanya menunjukkan waran untuk menyita telefon bimbit berkenaan, namun tidak menyatakan pula untuk tujuan apa. Mereka cuma kata untuk siasatan di bawah Akta Hasutan,” katanya ketika dihubungi.
Tetapi Tianchua meroyan dilaman twitter beliau dengan perkataan-perkataan yang tidak sewajarnya sebagai wakil rakyat yang mempertikaikan tugas polis.
Isu dana SUARAM untuk parti yang lebuh sebanyak RM100Juta tu beliau menikuskan diri pula?!
Rujuk isu dana SUARAM:
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*