Tun Mahathir : 10 Dibunuh Bukan Sandiwara

Rakyat Malaysia harus bersyukur dan terus memberi sokongan kepada pasukan keselamatan mempertahankan kedaulatan negara dalam Ops Daulat.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, berkata walaupun ada pihak mendakwa operasi berkenaan hanya sandiwara, realitinya ialah sembilan anggota pasukan keselamatan terkorban di medan pertempuran.
“Saya harap tiada yang tidak memberi sokongan. Memang ada yang memperkecilkan tentera dan polis dan cakap ini semua sandiwara.

“Ini bukan sandiwara kerana 10 anggota kita terkorban (termasuk seorang yang terkorban nahas jalan raya). Ini realiti,” katanya pada majlis ramah mesra dengan anggota pasukan keselamatan di Dewan Desa Kencana, FELDA Sahabat 16 dekat sini, semalam.
Turut hadir Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar dan Panglima Medan Tentera Darat, Leftenan Jeneral Datuk Seri Zulkiple Kassim.
Dr Mahathir yang tiba menaiki helikopter jam 3.30 petang disambut Ismail dan Zulkiple sebelum beramah mesra dengan anggota terbabit.
Bekas Perdana Menteri berkata, keberanian pasukan keselamatan menghadapi musuh terbukti menerusi operasi berkenaan.
Katanya, pasukan keselamatan berjuang penuh semangat menentang musuh walaupun menyedari pelbagai risiko dihadapi.
‘Kita tidak malu menghadapi musuh kerana kemampuan, keberanian dan semangat tinggi pasukan keselamatan mempertahankan negara.
“Mempertahankan negara adalah tanggungjawab kita dan tidak boleh bergantung kepada pihak lain seperti sebelum merdeka,” katanya.
Dr Mahathir berkata, Malaysia tidak pernah mencuba mencetuskan perbalahan dengan negara lain, sebaliknya berbaik dengan jiran termasuk Filipina dengan memberi peluang rakyat negara itu berniaga di negara ini.

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*