Tun Mahathir Dakwa Najib Rasuah Untuk Menang Pilihanraya?!

“Kenapa anda perlukan RM2.6 bilion? Adakah untuk merasuah ahli politik atau penjawat awam atau untuk memanipulasi pilihan raya? Itu tidak betul, apa lagi sah di sisi undang-undang,” kata Mahathir.
 
Mengulas lanjut mengenai gaya hidup Najib, Mahathir berkata, tiada perdana menteri yang mampu hidup seperti itu dengan gaji RM20,000 sebulan. – malaysiakini


Hari ini portal pembelit no satu sedang bergembira sakan untuk memutar belit statement Tun M yang mana dilihat Tun M sedang membuka pekung didadanya sendiri, tuduhan yang dibuat oleh Tun M dalam wawancara oleh wartawan SUHARAM ini jelas mencerminkan apa yang pernah beliau lakukan dan kini ibarat “pencuri jerit kepada pencuri”.

Tun M sewajarnya berhati hati dalam percakapan beliau yang dilihat kini lebih terdesak. Lantaran ketakutan yang amat sangat tun M yang dikenali seorang individu yang banyak menabur bakti kepada negara Malaysia dan sekaligus menaikkan beliau sebagai negarawan sebenarnya beliau didalam kesempitan dan terdesak untuk menhgulingkan Najib Razak kerana hari ini Najib dilihat kontra dalam segala geri gerinya yang mana beliau beranggapan dahulu Najib boleh dikawal dengan mudah akan tetapi tidak sebenarnya.

Tun M mengunakan segala network dan kenalan beliau (masa jadi PM) dahulu untuk menyerang kredibiliti Najib dengan mengambarkan Najib seorang yang lemah sedangkan beliau mengepak mendabik dada dikhalayak ramai sedangkan dahulu era beliau pada zaman yang mana akhbar dan semua bentuk penulisan ada didalam cengkaman beliau.


Analisa peribadi :- ada sesuatu yang cukup menakutkan beliau sehingga beliau tergamak menuduh (dalam soalan) Najib rasuah?!Jika lemah mampukah orang lain disusun untuk jadi penganti Najib?! Siapa?..Sang Ketum?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*