@tunfaisal @fuhas_tweet Krisis Air – Media Khalid Ibrahim Tipu Rakyat Selangor?! #PRKkajang #Kajang


Selang 2 tahun Kerajaan Negeri Selangor memberi maklumat kepada media berkenaan jumlah kapasiti air mentah di empangan mencukupi untuk kegunaan rakyat Selangor membuatkan ianya terpersona sehinggakan akhirnya “HARI INI SELANGOR TIADA AIR”


menurut artikel yang ditulis pada 2010 (gambar atas) jumlah kapasiti air mentah di Selangor mencukupi sehingga 2019 (5 tahun awal kering dari sasaran?). Artikel ini seolah olah ‘ayat penyedap’ sahaja semata mata sebagai alasan terhadap bantuan yang cuba diberi oleh kerajaan persekutuan. Malahan hari ini tiada air di Selangor dengan semberono mereka menyalahkan kerajaan kerana tidak cekap dalam pengurusan air.


Pada 2012 sekali lagi isu air dibangkitkan dan seperti yang dikeluarkan oleh media pro pembangkang “Selangor Boleh Banjir..Air Lebih Dari Cukup” ianya seperti cuba menutup “bangkai gajah” sedangkan jelas nyata tindakkan sombong dan tidak prihatin terhadap masalah rakyat dibebani oleh rakyat.

Hari ini rakyat Selangor merasakan bahangnya pembohongan yang dibuat oleh media pembangkang yang menulis bagi lidah pemerintahan pakatan pembangkang di Selangor. Apa yang Selangor mahu tunjukkan lagi? Adakah menyalahkan UMNO/BN adalah satu satunya jalan singkat yang cukup popular dewasa ini dan ia akan menyelesaikan masalah ini secara drastik?

Khalid oh Khalid..air liur basimu melimpah lebih dari air liur berkempen anwar ibrahim kah kah kah…

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.