@tunfaisal Khalid Kekal Menteri Besar?!

Macam macam spekulasi yang melanda Negeri Selangor akibat tindakkan “suka hati mak bapak” Anwar Ibrahim yang sembang kencang-kencing.

Dari apa yang aku lihat tindakkan Anuar selaku ketua penyangak, tak lain adalah sebagai platform beliau mengekang tekanan “jambu” beliau Azmin yang kini digasak teruk oleh Team Khalid Ibrahim.


Anwar sedar akan bahayanya krisis ini berlarutan sehinggakan Azmin dan Setpol Khalid sendiri bertikam lidah secara terbuka bukan pada masa kini malah ia bermula sejak dulu lagi.

Aku bersetuju dengan pendapat mantan Exco Pemuda UMNO Malaysia merangkap mantan pengerusi Unit Media Baru Pemuda UMNO Malaysia yang menegaskan segala yang sedang belaku kini adalah “wayang anwar” untuk menyembunyikan krisis dalaman PKR.

Impian Anwar satu Malaysia sedia maklum adalah sebagai Perdana Menteri Malaysia selepas DS Najib Razak. Bukannya Menteri Besar Sebuah negeri yang kini dikepungi oleh orang orang yang tidak bersependapat dengan beliau terutama “team Khalid” yang dilihat cukup gantang menerima asakkan walaupun daripada Ketua UMUM mereka sendiri.

Beberapa rakan penulis pro-pakatan ada menyatakan pendirian mereka akan berusaha berhempas pulas untuk menafikan cengkaman Azmin dari menduduki kerusi Menteri Besar dalam masa terdekat ini. Mereka nekad walaupun terpaksa sabotaj parti mereka sendiri semasa PRK Kajang yang bakal berlansung tidak lama lagi.

INI LAH WAJAH SEORANG PARIAH PALING DURJANA MASA KINI
LABUN TAK PERNAH BETUL?!
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*