@tunfaisal Wakil DAP Hina Pengundi India [video] #dyana4telukintan #prktelukintan

Jika dikenangkan kembali sikap rasisnya DAP jelas diterapkan dikalangan pengikut mereka seperti lagak si Nga Korming yang mengelarkan Menteri Besar Perak “Menteri Besar Black Metalik” Dari situlah para pengikutnya berani mengelarkan orang yang berkulit gelap dengan panggilan yang ikut sedap nafsu serakah mereka.


Admin juga agak terkilan dengan kejadian di Penang dimana seorang ADUN yang kononnya membawa suara rakyat menggelarkan “UMNO Celaka” atau lebih bertepatan merujuk kepada orang Melayu yang majoritinya Orang Melayu. Tetapi hingga hari ini belum ada orang UMNO membalas kata kata itu dengan panggilan hinaan kerana ahli UMNO sedia maklum perkataan yang disebut oleh ADUN Penang itu bukan mewakili suara majoriti orang India di Malaysia.


Lain pula jadinya di Teluk Intan, dengan sewenangnya wakil DAP ini memanggil pengundi berbangsa India dengan panggil yang cukup sensitif kepada orang india. Anwar dari dahulu lagi dalam ceramh beliau menuduh UMNO/BN mengamalkan politik perkauman tetapi sebaliknya beliau tahu akan bertapa rasisnya DAP tehadap kaum lain di Malaysia.


Sensitif – ‘Pariah’ berasal dari perkataan Parayar atau Parai-yar, yang merujuk kepada kumpulan suku kaum yang ditemui di Tamil Nadu dan Kerala, India. 

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*