UFO Di Malaysia?! [Gambar]


Mungkin ada yang menerima gambar yang sama dengan admin kongsikan disini, walaubagaimanapun admin percaya ini adalah foto edit yang sedang disebarkan melalui Facebook mahupun aplikasi Whatapps. Pada admin ini adalah sekadar troll atau sindiran memandangkan keadaan berjerebu di Malaysia hari ini begitu membimbangkan, itu sahaja.

Apa itu UFO?

UFO (Unidentified flying object) atau Flying Sources (Piring Terbang) diceritakan dengan pelbagai artifak sejarah yang mana ia dimomok dengan cerita (mengikut artifak) konon lukisan dari 4000 – 10,000 tahun dahulunya telah ada kemunculan kemunculan yang dikaitkan dengan mahluk asing (gambar diatas sekali) atau UFO.

UFO dikatakan gagal dikesan oleh radar meskipun mempunyai jisim dan saiz yang besar diudara dan mempunyai kekuatan kelajuan sepantas cahaya. UFO digambarkan seperti sebuah piring rasaksa yang bergerak dari satu lokasi ke satu lokasi dengan pantas. 
“sedangkan semut, lebah dan kuman disebut dalam Al-Quran, kenapa tiada langsung menyebut tentang UFO?” – Ustaz Kazim Elias

Pada admin, UFO adalah satu dongeng yang diceritakan didalam dunia hari ini untuk mengekalkan kepercayaan karut dengan cerita cerita yang bercanggah dengan Al-Quran. Cuba baca artikel disini http://abuqawliy18.blogspot.my/2010/11/disebalik-ufo-manusia-jin-atau-alien.html

UFO adalah propaganda Yahudi untuk umat islam menolak satu ayat daripada al-quran dari surah at-Tin ayat 4 

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*