Ulama DAP Sindir Hassan Ali Sudah Hilang Akidahnya?!

Penyandang kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sekinchan dari DAP, Ng Suee Lim berlagak seakan-akan ulama apabila menyifatkan bekas Timbalan Presiden PAS Datuk Hassan Ali sebagai individu yang sudah terpesong akidah sedangkan dia (Ng) sudah mendapat hidayah.

Ketika berucap di majlis perasmian Bilik Gerakan DUN Kota Anggerik di Seksyen 9, di sini, kelmarin, beliau seakan-akan mahu berjenaka soal berkenaan namun tindakan Ng yang menyentuh perihal akidah umat Islam dilihat kurang sesuai kerana umat Islam tidak gemar menyentuh soal akidah rakan seagama.
“Hassan Ali sudah hilang akidah, saya dapat hidayah,” katanya sambil disambut gelak tawa penyokong pakatan pembangkang berbaju kuning terutama apabila dia berucap dalam bahasa Jawa.
Bagaimanapun, ketika dia berucap sedemikian beberapa individu berjubah beredar dari kawasan ceramah dan memberitahu tetamu termasuk wartawan yang berada di sebelahnya mereka mengantuk.
Daeng – PAS Bakal menanggung segala keceluparan DAP menyentuh sensitiviti umat Islam di Malaysia, Nak joke silalah guna kiasan yang lebih umum..kenapa nak main2 akidah orang..kafir lahab tu tahu ke apa itu akidah?Cai-cai beri alasan mereka memang kafir, habis kenapa dihalalkan pertuturan begitu seolah-olah Islam hanyalah berteraskan fahaman parti sahaja. Cha Nun celaka!!!
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*