Ulama Imbangi Calon PRU13

Terkedu aku tengok muka Azli taliban dalam sinar harian, muka manusia yang menghina mufti perak dengan panggilan "haramsani" ini mendakwa parti PAS berjaya mengimbangi UMNO dengan mendesak UMNO sehingga tertubuhnya sekreteriat Ulama Muda Umno?!

PAS sedar mereka berjaya menyedarkan UMNO dan UMNO juga menerima baik cadangan dan kritikkan PAS kononnya didalam UMNO perlu ada orang yang dapat menegur orang dalam mengikut perspektif agama.

Tapi kenapa PAS masih lagi bersenyawa dengan DAP sedangkan UMNO lebih mendengar kata?! Jika DAP dan PKR satu parti yang tidak mengetepikan islam mahukah mereka bertindak sama seperti apa yang UMNO lakukan hari ini?!kerat jari la DAP nak ada golongan Ulama dalam parti tersebut. Kerana mereka memang 300% menolak islam dan sistem khalifah yang kita praktikan hari ini di Malaysia.

Aku pernah mendengar satu sesi ceramah yang disampaikan oleh calon wanita melayu islam DAP, dari penelitian awal beliau lebih pada memberi hujah dengan mengutuk pentadbiran kerajaan hari ini tanpa disedari beliau menunjukkan dialah melayu yang keldai sahaja mahu mengikut telunjuk DAP. Ingatkah lagi apa kata ambiga? "Kenapa perlu takut menyentuh perkara sensitif umat islam?PAS dibelakang saya" hari ini DAP mula memetik semua hak islam dan sensitiviti kita umat islam termasuk Ngeh Kho Ham yang menghina Umat Islam mempertahakan Nabi?!inikah bakal penyokong pentadbiran ulama jika PR merampas Malaysia?!Belum berkuasa dah biadap. Bayangkan nanti kelak..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*