UMNO Bangsat – Zairil Khir Johari

Najib seharusnya berdepan dengan hakikat kerajaan beliau gagal dalam tadbir urus negara kita, dengan nilai matawang ringgi yang kian menjunam dan krisis politik yang sedang melanda Umno ekoran pemecatan beberapa orang menteri kanan termasuk Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga merupakan timbalan presiden Umno.

Pada masa yang sama, birokrat Melayu yang selama ini terhormat dalam menjalankan amanah dan tanggungjawab mereka juga kini menjadi mangsa kuasa kuku besi Eksekutif, apabila pegawai-pegawai kanan SPRM diugut dan digertak melalui siasatan dan pemindahan hanya kerana mereka menyiasat dan membongkarkan penyelewengan 1MDB dan “pendermaan” luarbiasa sebanyak RM2.6 billion ke dalam akaun peribadi Najib.

Justeru, saya amat pasti orang Melayu bukan bangsat tanpa Umno, tetapi sebenarnya Umno yang bangsat kerana mengkhianati orang Melayu dan negara Malaysia sejak sekian lama ini. – Zairil Khir Johari 17 Ogos, 2015.

* Penulis ialah ahli Parlimen Bukit Bendera dan Penolong Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP. – themalaysianinsider

Respond dari Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan :-

Syaitan menyamar dalam pelbagai wajah. Lihat apa sudah terjadi kepada orang Melayu di Singapura hari ini.

Zairil Khir Johari ini adalah syaitan jelmaan di sini. Tujuannya untuk memastikan legasi Melayu terkubur seperti di Singapura. 

Suruh Khir Johari kaji Nasib Melayu Singapura yang di perintah PAP, Jelmaan DAP di Malaysia!!
Razlan Rafii 17 Ogos 2015


Banyak perkara yang dibangkitkan oleh Melayu celup si Zairil Khir Johari telah dijelaskan sebelum ini termasuk berkenaan SPRM tersebut. Artikel beliau dalam TMI seolah olah beliau lebih tahu lagi hasil siasatan tersebut. 
Sengaja nak BANGSATKAN UMNO! للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*