UMNO Lemah Dan Perlukan PAS?! #PASUMNO #PAS #UMNO

Ajakkan kearah perpaduan PAS-UMNO sebenarnya UMNO sebagai penyelamat PAS dari DAP atas dasar silaturrahim sesama Islam. 

Walaupun pada suatu masa dahulu pernah dimaki hamun di sumpah seranah dicorong corong ceramah terutama semasa presiden PAN iaitu Ayatollah Mat Sabu yang dulu bersama PAS dan akhirnya PAS kehilangan beberapa ahli parlimen dan sebilangan besar penyokong parti itu lantaran dimanderam oleh kata kata madu Mat Sabu.

UMNO kini mengajak PAS bersatu sewaktu UMNO kini sedang kuat memandangkan UMNO kini mendominasi kerusi parlimen Malaysia dan menjadi “abang” kepada parti komponen yang lain. Kini yang jelas PAS semakin berpecah dan lemah lantaran PAS kehilangan penyokongnya yang dicuri oleh Mat Sabu dan jebon jebon yang pernah digambarkan oleh TG Haji Hadi Awang pada suatu masa dulu.
UMNO yang masih berlapang dada menerima mencari titik persamaan dengan PAS meskipun teramat pahit untuk ditelan oleh segelintir pengkriti yang tak sayang mulut dahulu sanggup berpatah arang dengan saudara mara hanya keran berbeza pendapat dalam politik.
Harap Mursyidul AM PAS Tuan Guru Dr. Haron tidak terpengaruh dengan pro-DAP/PAN didalam PAS dan golongan puak munafik yang bermatian menentang dan tidak mahu lihat kerjasamaPAS-UMNO demi kebaikkan ummah.
Renung sejarah khalifah Usmaniyah Turki siapa untung bila ummah berpecah?

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*