VIDEO : “Melayu Pukimak” Bukti DAP Perkauman Dan Amal Politik Kebencian #TolakPakatan #LawanDAP

Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim yang juga bekas naib Pengerusi DAP memaklumkan bahawa, beliau telah melihat sendiri sikap kesemua pemimpin DAP yang tidak menyenangi orang melayu, meskipun DAP tidak pernah mengaku secara terbuka penentangan mereka terhadap orang melayu namun tindak tanduk pemimpin parti tersebut jelas mereka sering memperjuangkan budaya ekstremis perkauman dan agama. 

Malah sikap mereka amat keterlaluan kerana turut tidak menghormati Raja – raja Melayu dan Perlembagaan Persekutuan, ujar Tunku Abdul Aziz lagi. Beliau memberitahu sebagai contoh; sewaktu Almarhum Sultan Abdul halim Mu’adzam Shah ditabalkan sebagai Sultan Kedah, beberapa pemimpin DAP telah dijemput ke istana dan sewaktu Lim Guan Eng Pulang dari majlis tersebut beliau seolah – olah memerli sistem pemerintahan beraja Negara sebagai golongan feudal. Namun Tunku Abdul Aziz tidak hadir dalam majlis tersebut kerana menghadiri mesyuarat Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC).

Tunku Abdul Aziz mengulas gesaan Presiden gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Zamri Mohd Isa yang mana selaku Presiden GPMS, beliau mahu Kementerian Dalam Negeri menggunakan segala peruntukkan undang – undang yang ada bagi memastikan pemimpin DAP yang bersikap ekstrim perkauman yang melampau dikenakan hukuman yang setimpal atas kebiadapan mereka.

Bekas Pengarah Strategik Hal Ehwal Orang Melayu – islam DAP, Mohamad Razali Abdul Rahman juga memaklumkan bahawa gesaan GPMS itu wajar kerana ramai pemimpin DAP sememangnya sering memperlekehkan kaum lain di Negara ini dan sehingga kini perbuatan mereka itu tiada sebarang tindakan undang – undang diambil ke atas mereka seolah – oleh pihak berkuasa hanya memejamkan mata dakwanya.

Beliau juga menambah, kejadian pemimpin DAP menghina orang melayu, menghasut kaum lain membenci pemimpin negara berulang kali berlaku. Contoh terbaru apabila Ahli Dewan Negeri (ADUN) Kepayang, Nga Kor Ming telah mengeluarkan kata – kata kesat berbaur perkauman terhadap Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr Zamry Abd Kadir. Namun sehingga kini tiada tindakan diambil oleh pihak berkuasa keatasnya, seolah – olah pemimpin DAP ini kebal dengan undang – undang Negara. Disebabkan tiada tindakan, maka mereka boleh bertindak sesuka hati untuk menghina kaum lain tanpa rasa takut ujarnya lagi.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*