[Video] “Najib Tidak Terlibat Dengan Urus Tadbir #1MDB” – Ahli Parlimen #DAP

NAJIB TIDAK TERLIBAT DENGAN 1MDB?!


Public Accounts Committee (PAC) sebelum ini telah mengeluarkan laporan siasatan terhadap dakwaan Perdana Menteri terlibat dalam kes 1MDB Diketuai Tan Seng Giaw (Ahli Parlimen DAP Kepong) menegaskan bahawa isu #1MDB sebenarnya lebih kepada aspek urus tadbir yang lemah sehinggakan ia menimbul masalah dan menjadi krisis pemahaman.
“Kita harus melihat kepada keseluruhan isu. Kami (PAC) melihat beliau (Najib) bukan terlibat secara langsung dengan 1MDB. Namanya malah hanya timbul setelah beliau dinamakan sebagai ahli lembaga penasihat,” kata Tan Seng Giaw 
“Saya fikir ahli lembaga 1MDB yang kena siasat. Ini yang betul. Dari segi perundangan, bagaimana anda boleh bertindak ke atas Perdana Menteri yang tiada apa-apa kaitan,” tambahnya lagi dalam menjawap soalan yang diajukkan beliau pada 07 April 2016
TIDAK ADA BUKTI DAN NAJIB RAZAK TIDAK TERLIBAT kenapa perlu barua DAP sendiri mengaitkan lagi YB Perdana Menteri didalam hal ini?
Hari ini pihak DOJ dan sekutunya hanya berani menyindir dengan tanpa menamakan siapa MO1 adalah sesuatu tindakkan tidak bermaruah. Jika berani namakanlah siapa MO1 tulis nama jelas dan terang bukan sembang berdengar tapi sayang mati pucuk!