Video Pijak Kepala Budak Melayu

Kaki dikepala, Sakit dan Malu itu yang dihadiahkan kepada seorang remaja melayu yang didakwa merompak sedangkan sebarang pengakuan tidak ada didalam video ini.

 Aku tengok apek tu bukan main marah siap maki hamun seolah olah di Malaysia ini tidak ada peruntukkan undang-undang untuk kes sedemikan rupa. Mengikut apa yang aku faham, seorang individu yang cuba memberkas suspek (penjenayah) boleh mengunakan apa jua cara sekalipun.

Tapi apa yang ada dalam video kurang 2 minit ini. Suspek telah menyerah dan diikat. Dihayun sedemikan rupa. Apa ada akta atau undang-undang sendiri pulak ke?! Ini bukan nak buat teladan ini lepas geram namanya.Tengok mulut dia maki semacam….

Jika benar suspek salah, hadapkan kemuka pengadilan dengan cara yang bertamadun jangan fikir kita je..Kalau mamat tu dendam @ saudara mara balas dendam. Jangan masa itu terhegeh-hegeh baru nak cari polis.


Aku tak sokong budak tu dan aku tak suka cara apek tu. Nak fight bukak la ikatan tangan budak tu baru la sah nak memberkas penjenayah. setakat sepak orang dah menyerah itu bacul namanya!
للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*