VIDEO : UTK Tun Mahathir Ditamatkan – Petanda Kejatuhan Najib Razak? #TolakPakatanHarapan #KekalNajib

Kerajaan Malaysia tidak pernah menarik apa-apa kemudahan yang disediakan kepada mana-mana mantan Perdana Menteri termasuk Mahathir Mohamad.
Gambar disebarkan ini adalah ketika Majlis Penyerahan Deklarasi Rakyat yang kini sudah dibakul sampahkan oleh Pakatan Penipu

Kesemua 21 perjawatan yang diperuntukkan kepada Mahathir Mohamad ditanggung sepenuhnya oleh kerajaan Malaysia dan Kerajaan juga turut menanggung bayaran utiliti di Yayasan Kepimpinan Perdana serta kediaman rasmi Mahathir Mohamad hingga hari ini.Apabila ditanya oleh pemberita (rujuk video bawah) Mahathir mengatakan pihak kerajaan hari ini memberi tekanan kepada beliau dengan menarik beberapa peruntukkan yang sepatutnya diberikan kepada beliau untuk memberi persepsi buruk kononnya kerajaan hari ini bertindak zalim dan tidak bertoleransi dengan beliau.

Selain itu, menurut JPM, kerajaan juga menanggung kos bagi bayaran elaun makan dan lain-lain kos kepada juruiring, pengawal peribadi, pegawai perubatan dan penolong pegawai khas bagi lawatan yang dihadiri oleh bekas perdana menteri itu ke luar negara.Selepas pembohongan demi pembohongan dibuat kini para penyokong beliau yang menggunakan akaun facebook mewakili nama beliau juga menulis status yang dengan kata kata dusta yang tidak langsung ramai termakan fitnah tersebut.

Berita Palsu Agen Pakatan Haramjadah

Mahathir tidak sepatutnya berkata demikian, Apalah sangat peruntukan yang disediakan oleh Kerajaan dan apa gunanya beliau membesarkan Tan Sri Mokzani, Datuk Mirzan, Datuk Seri Mukriz dan Datin Paduka Marina yang hebat hebat dimata masyakat tidak mampu memberikan penjagaan dan belanja memelihara Mahathir diusia senja?!


Mahathir dalam usaha untuk menidakkan kenyataan akhbar oleh Jabatan Perdana Menteri berkaitan penafian penamatan kemudahan yang diberikan terhadap beliau semalam, beliau menegaskan bahawa beliau boleh senaraikan perkhidmatan yang ditarik jika mahu.
Perkara pertama yang didakwa ditarik balik dan digariskan mantan Perdana Menteri itu adalah berhubung jawatan beliau di UTP.
Beliau mendakwa, jawatan beliau sebagai Canselor kepada UTP diarah oleh kerajaan pimpinan Dato’ Sri Najib.
Walau bagaimanapun,  Astro Awani melalui siaran pada 31 Mac 2016 yang memetik kenyataan dari laman blog pemimpin itu mendakwa Tun Mahathir sendiri yang meletakkan jawatan.
Mahathir kantoi lagi.. – Sumber pelbagai

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*