Wajah Remaja Pukul Rakan Sekelas [Video]

isk..isk..inilah anasir anarki yang menular di Malaysia. Tak cukup dengan keruntuhan moral isu beranak dalam tandas dan beromen dalam semak. gangsterisem ini mesti diberi perhatian khusus. 


Polis sedang mengesan pelajar-pelajar sekolah menengah yang berseronok membelasah seorang pelajar lain dalam kejadian yang dipercayai berlaku di Pulau Pinang.
Kejadian tidak berperikemanusiaan itu dirakamkan oleh salah seorang pelajar samseng itu dan video itu tersebar di Internet. Polis Diraja Malaysia, menerusi laman Facebook rasminya, hari ini meminta orang ramai yang mempunyai maklumat atau mengenali individu-individu yang terlibat di dalam klip video tersebut supaya melaporkannya di balai polis berhampiran bagi membantu siasatan.
“Pihak sekolah, mangsa atau keluarga yang terlibat juga diseru tampil untuk membuat laporan di balai polis terdekat,” menurut kenyataan polis dalam laman Facebook itu.
Video berdurasi satu minit 32 saat itu memaparkan seorang remaja yang masih memakai pakaian sekolah dibelasah sekumpulan remaja lain, dipercayai rakan sekolahnya di dalam sebuah kelas. Mangsa itu dilihat tidak melawan apabila seorang remaja yang memakai baju T berwarna kelabu menyerangnya bertubi-tubi – menumbuk, menendang dan menyiku mangsa ala Tomoi.

Kejadian itu turut disertai oleh dua lagi remaja lain yang turut sama membelasah mangsa. Salah seorang daripada mereka berbadan gempal.
Mangsa turut dipukul menggunakan objek keras dan pesta pembantaian itu hanya berhenti apabila seorang daripada anggota kumpulan itu meminta agar perbuatan itu dihentikan. Dipercayai pembantaian itu disaksikan oleh lebih daripada lima orang dan kebanyakan mereka hanya tertawa melihat mangsa dijadikan punching bag bagi kumpulan samseng itu. 
– Utusan



If Budak lelaki yang di royal rumbel tu bersalah sekalipun tak ada haknya beliau dipukul begitu. Sakit doh!!! Kalau adik aku kena macam tu..aku g jumpa mak bapak budak tu…

Polis sedang mencari pelajar² sekolah SMK Tun Hussein Onn yang memukul dan membuli ketua darjah mereka.. Mohon sebarkan..
Berikut adalah maklumat pembuli di atas yang dikongsikan bersama dalam blog tersebut: 
NAMA : IZZAT SYAFIQ BIN ABDULLAH
BBPIN : 2A9E01F1
SEKOLAH : SMK TUN HUSSIEN ONN

Salah satu punca jadi wujudnya anak murid macam ini:
Dah jadi perangai macam setan tu mak bapak dia pulak kena kan kan kan?!

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*