Wakil Rakyat Keluar DAP Bukti Parti Sedang Berpecah-belah #MCA

Keangkuhan parti DAP yang acapkali melaungkan kehebatan mereka dalam pelbagai isu kini telah mula menampakkan keretakan dan tidak kesefahaman diantara mereka.
Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai telah menyatakan bahawa tindakan 3 Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan seorang anggota Parlimen DAP dari Melaka yang telah keluar parti baru – baru ini jelas menunjukkan mereka mempunyai masalah dalaman. 
Beliau juga menambah situasi berkenaan turut menggambarkan kekalutan politik diantara mereka yang tidak selari dengan gambaran yang diberikan oleh mereka, di mana seolah –olah parti DAP ini sempurna dari semua aspek. Hal ini juga berlaku di tempat lain bukan sahaja di Melaka ujarnya lagi.


DAP sering melaungkan integriti, ketulusan dan kesefahaman dalam mereka berjuang membawa adenda partinya tetapi mereka tidak ubah ibarat ayam jantan yang berkokok berderai-derai, tapi ekor bergelumang tahi!

Peribahasa ini dianalogikan kepada mereka yang megah dan berlagak tetapi dalam masa yang sama sahsiah dan peribadi atau kelakuannya tidaklah semegah dan selagak dengan kecantikan luarannya itu.
hal ini dicerminkan dengan kes LGE disabitkan dengan dakwaan rasuah dan pecah amanah ditambah pula perpecahan diantara mereka ini jelas menunjukkan DAP hanya pandai berkokok macam ayam jantan didalam tahun ayam 2017 ini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*