Wartawan Malaysia-kini Cow Kwan Yee Kaki Spin

Ini gambar dua wartawan Malaysiakini yang dapat ditangkap oleh lensa kamera sewaktu perasmian Seminar Pemerkasaan Ekonomi Nasional (Pena) di Masjid Wilayah Persekutuan di Kuala Lumpur, pagi tadi. Dengan berpakaian yang yang tidak sesuai untuk membuat liputan di masjid, pastinya rakan-rakan wartawan dan bloggers yang lain tertanya-tanya apakah bentuk berita yang akan mereka sediakan kelak. 


Seminar berkenaan dirasmikan oleh Perdana Menteri yang juga merupakan Menteri Kewangan. Turut hadir Menteri Kewangan Kedua DS Ahmad Husni Hanadzlah, Menteri Wilayah Persekutuan DS Tengku Adnan Tengku Mansor dan Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ahmad Maslan yang juga Pengerusi Sekretariat Pena. 

Semuanya nampak jelas apabila berita yang dikeluarkan oleh wartawan berkenaan pada jam 1:51PM hanya menjuruskan berita picisan dan berita sampah. Dalam banyak-banyak input yang diberikan oleh Perdana Menteri, hanya isu makan menggunakan lilin yang menjadi topik wartawan-wartawan berkenaan. Mereka sememangnya pakar di dalam bidang spin … King of Spin!
Daeng : Nama dia pun bunyi cam lembu (cow)

للاكي براني موڠكين اكن كاله تتاڤي تيدق اكن مڠاله.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*