Zaid Ibrahim Suarakan Pendirian Sebenar DAP #DAP

Menarik untuk dipaparkan ‘tweet’ Zaid Ibrahim ini sejak berada dalam kem DAP apabila turut membidas bekas rakan parti dari PKR , Rafizi Ramli. Namun ianya tidak lebih daripada sikap tidak puas hati Zaid terhadap pimpinan PKR yang tidak ‘move on’ terhadap Anwar Ibrahim yang mahu diangkat mereka sebagai Perdana Menteri dari pembangkang.
“Jika Rafizi adalah masa depan Malaysia, maka kita benar-benar tak mempunyai masa depan. Inilah orang yang sinis terhadap sesiapa yang beliau tak setuju dengannya,” kenyataan ini sudah cukup sebenarnya untuk kita gambarkan bahawa Pakatan Harapan kini langsung tidak bersepakat dalam membuat sebarang keputusan. Hal ini jelas bahawa mereka selama ini menipu rakyat akan apa yang mereka lakukan dan hajati andai PRU 14 kelak mereka menang.
Sikap taksub yang dibawa oleh PKR jelas dilihat apabila mereka( Ahli PKR) beramai-ramai mengangkat ‘placard’ yang jelas ditulis “Anwar PM ke-7” sewaktu Kongres PKr di Melaka pada minggu lepas. Tindakan oleh PKR jelas membuat Tun Mahathir kesipuan buat kesekian kalinya apabila diperlakukan demikian oleh PKR. Zaid juga menggambarkan tindakan tersebut jelas tidak menghormati kehadiran Tun Mahathir ke Kongres PKR.
Bercakap mengenai dakwaan daripada Zaid Ibrahim. Rafizi menjelaskan sebab dan alasan mengapa Anwar Ibrahim kekal layak menjadi Perdana Menteri. Antara lain ialah, belum ada lagi mana-mana ahli politik lain yang pernah dipenjarakan sebanyak dua kali sepertimana Anwar Ibrahim.
Polemic yang dihadapi oleh Pakatan Harapan ini jelas menggambarkan bahawa mereka hanya mahu dilihat segalanya baik dihadapan penyokong dan rakyat. Namun segalanya berbeza apabila dibelakang tabir. 
Walabagaimanapun tindakan PKR terhadap Tun Mahathir jelas menunjukkan bahawa Tun Mahathir tak ubah seperti barua mereka apabila berkuasa dan Tun Mahathir akan terus dipergunakan PKR bagi mencapai kepentingan politik mereka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*